Klaipėdoje pasiektas naujas šalies rekordas – iškepti 3167 mėsainiai | Diena.lt

KLAIPĖDOJE PASIEKTAS NAUJAS ŠALIES REKORDAS – IŠKEPTI 3167 MĖSAINIAI

  • 5

Klaipėdoje vykstančios Jūros šventės metu didžiausia duonos kepykla Baltijos šalyse „Vilniaus duona“ kartu su Lietuvos barbekiu kepėjų asociacija pasiekė naują rekordą – vienoje vietoje iškepė daugiausia mėsainių. Įspūdingą rezultatą užfiksavo Lietuvos rekordų agentūra „Factum“.

Daugiau nei 6 su puse valandos plušėję Lietuvos barbekiu kepėjų asociacijos kulinarai iš jautienos, salotų lapų, marinuotų agurkų, mėlynųjų svogūnų, padažo ir specialiai šiam patiekalui skirtų „Imk“ bandelių pagamino 3167 mėsainius. Siekiant užfiksuoti rekordą, jie buvo sudėti į specialią 2,5 m aukščio konstrukciją su lentynėlėmis mėsainiams.

Rekordiniam kiekiui mėsainių pagaminti iš viso buvo panaudota 3167 bandelės, 253 kg jautienos, 63 kg pomidorų, 47 kg salotų, 31 kg marinuotų agurkų ir svogūnų bei 47 kg padažo. Bendras maisto produktų, panaudotų rekordo siekimui, svoris – 585,8 kg. Rekordo siekė 12 žmonių komanda.

Agentūrai „Factum“ užfiksavus rekordą, kepėjų triūsas nenuėjo veltui – visi mėsainiai buvo išdalinti klaipėdiečiams ir Jūros šventėje dalyvavusiems miesto svečiams.

GALERIJA

  • Klaipėdoje pasiektas naujas šalies rekordas – iškepti 3167 mėsainiai
  • Klaipėdoje pasiektas naujas šalies rekordas – iškepti 3167 mėsainiai
  • Klaipėdoje pasiektas naujas šalies rekordas – iškepti 3167 mėsainiai
Rašyti komentarą
Komentarai (5)

fantazijai

Tikras lietuviškas maistas yra ropė. Esat valgęs? Visi kiti produktai - invaziniai ir nieko bendro su Lietuva neturi.

geriau

seneliu namams butu maisto nupirke sventes proga.

Manau

galėjo paskelbti didžiausios laukų gėlių puokštės-kompozicijos sukūrimą.O gėles ir augalus imti iš apleistų Klaipėdos dykviečių(pvz.LEZ ar pan.)
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS