Klaipėdoje – tautinių kultūrų diena | Diena.lt

KLAIPĖDOJE – TAUTINIŲ KULTŪRŲ DIENA

Daugiakultūrėmis tradicijomis garsėjančioje Klaipėdoje nuskambėjo jau tryliktasis festivalis „Tautinių kultūrų diena“, kuriame dalyvavo ne tik uostamiesčio tautinių mažumų atstovų meniniai ansambliai, bet ir svečiai iš Estijos, Latvijos bei Lenkijos.

Klaipėdos tautinių kultūrų centrui tapo tradicija suburti uostamiesčio tautines bendrijas ir svečius iš užsienio į festivalį „Tautinių kultūrų diena“.

Ši idėja sėkmingai įgyvendinama nuo 2012 m.

Renginio siekis – pristatyti tautinių mažumų bendruomenių kūrybines galias ir skatinti aktyvesnį visuomenės domėjimąsi kitų tautybių žmonių kultūra.

Šeštadienį Danės skvere klaipėdiečiai ir svečiai turėjo galimybę panirti į tautų katilą, kur kunkuliavo spalvos, skoniai, kur skambėjo skirtinga šnekta ir liejosi dainos.

Tautinių kultūrų centras, vadovaujamas Jelenos Butkevičienės, miesto žmones subūrė draugėn į spalvingą, daugiatautę Klaipėdos bendruomenių šeimą.

Armėnai, azerai, baltarusiai, indai, kazachai, kirgizai, latviai, lenkai, romai, rusai, totoriai, ukrainiečiai, vokiečiai, žydai kvietė susipažinti su kultūra, pasiklausyti dainų, pasigėrėti šokiais ir paskanauti tradicinių patiekalų.

Čia laukė pažintis ne tik su Klaipėdoje ir kituose Lietuvos miestuose gyvenančiomis tautinėmis bendruomenėmis, bet ir su svečiais iš Latvijos, Lenkijos, Estijos.

Rašyti komentarą
Komentarai (7)

>AK

tai jei pas mus ištisos kaimenės tarnybu valdžios departamentu muitiniu teisingumo ar vidaus ministeriju apie ta negalvoja tai kokem h ujam aš turiu galvot kad kuomet mane pjaus ta kirgizė stovės ir žiūrės?Ir prie ko čia ta kirgizė? Ir ar ji turėtu tokiu atveju kažka daryt kai net tu sudmali tikrai stovėtum ir tik žiurėtum?

AK

Žėkit, chebra - aš užkalbinau vieną azijietę. Kokių šiomis dienomis pagausėję mūsų nuošaliose vietelėse. Ji čia "tiesiog atvažiavo dirbti". Iš Kirgizstano. Vertina putiną neutraliai. O dabar jūs, žiopliai neraliuoti, atsiloškit, ir gerai pagalvokit. Kai jumis pjaus, irgi vertins NEUTRALIAI.

>> jis

o prei ko čia koncervai? Smegenis išsiplauk, man jie nerūpi.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS