Klaipėdoje vyks tarptautinė bibliotekininkų konferencija | Diena.lt

KLAIPĖDOJE VYKS TARPTAUTINĖ BIBLIOTEKININKŲ KONFERENCIJA

  • 0

Gegužės 29 ir 30 dienomis Klaipėdos apskrities viešojoje I.Simonaitytės bibliotekoje vyks tarptautinė bibliotekininkų konferencija „Biblioteka – sumanios visuomenės ugdymui“.

Šios konferencijos tikslas – suburti įvairių Europos šalių bibliotekininkus, kad jie dalytųsi savo bibliotekų gerąja patirtimi, inovacijomis bei siektų konstruktyvaus bendradarbiavimo tarpusavyje ir ateityje.

Klaipėdos apskrities viešoji I.Simonaitytės biblioteka – didžiausia Vakarų Lietuvos regiono valstybinė universali biblioteka, aptarnaujanti šalies ir užsienio piliečius. Todėl tarptautinė konferencija yra puiki galimybė bibliotekai pasidalyti patirtimi, įdiegtomis naujovėmis bei praplėsti akiratį apie kitų bibliotekų veiklą ir projektus.

Konferencijos metu bus kalbama apie bibliotekų edukacines erdves, kurios laisvai prieinamos visiems, įtraukia socialiai pažeidžiamas visuomenės grupes į kokybiškas mokymosi programas. Taip pat didelis dėmesys bus skiriamas temoms, susijusioms su visuomenės neformaliu švietimu, motyvacija, skaitymo skatinimu, kūrybiškumu, inovacijų plėtra bei kitomis šiuolaikinio greitai besikeičiančio pasaulio aktualijomis.

Konferencijos organizatorė ir idėjos autorė Klaipėdos apskrities viešosios I.Simonaitytės bibliotekos direktoriaus pavaduotoja Laima Pačebutienė tikisi, jog šis renginys bus naudingas ne tik tuo, kad įvairių Lietuvos ir Europos šalių bibliotekos apsikeis moksline informacija apie jų vykdomas veiklas, tarptautinius projektus, bet ir sukurs pamatą tolimesniam bibliotekų bendradarbiavimui, sveikos konkurencijos didinimui.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS