Klaipėdos dramos teatras gastroliuos Sankt Peterburge ir Maskvoje | Diena.lt

KLAIPĖDOS DRAMOS TEATRAS GASTROLIUOS SANKT PETERBURGE IR MASKVOJE

  • 2

Klaipėdos dramos teatro trupė su spektakliu „Kalės vaikai“ – Sauliaus Šaltenio romano inscenizacija, režisuota Eimunto Nekrošius (1952–2018), šeštadienį išvyks į gastroles Rusijoje.

Iš pradžių spektaklis bus parodytas XXIX tarptautiniame teatro festivalyje „Baltijskij dom“ Sankt Peterburge (spalio 13 d.). Šiemet festivalyje jau viešėjo Lietuvos nacionalinio dramos teatro trupė su Moliere’o „Tartiufu“ (rež. O.Koršunovas), teatras studija „Teomai“ su spektakliu „Broliai Karamazovai“ pagal F.Dostojevskį (rež. S. Krivickienė), o specialioje programoje „Nekrošius. Tęsinys...“ dalyvauja „Meno fortas“ su E. Nekrošiaus spektakliais „Inferno – Paradiso“ pagal Dantę ir „Bado meistras“ pagal F. Kafką, Varšuvos nacionalinis teatras su spektakliu „Vestuvės“ pagal W. Gombrowiczių. Klaipėdos dramos teatro spektaklis „Kalės vaikai“ taip pat dalyvaus režisieriaus E.Nekrošiaus atminimui skirtoje programoje.

Klaipėdos dramos teatras džiaugiasi pirmą sykį dalyvaudamas šiame garsiame, gilias tradicijas turinčiame teatro festivalyje.

Festivalio „Baltijskij dom“ vadovui Sergejui Šubui žinią apie Klaipėdoje E. Nekrošiaus sukurtą spektaklį perdavė režisierius Oskaras Koršunovas ir rekomendavo pasikviesti į specialiąją programą. Po pokalbio su Klaipėdos teatro vadovu Tomu Juočiu ir spektaklio įrašo peržiūros – mat festivalio vadovas ketino, bet negalėjo atvykti į festivalį „TheATRIUM“ Klaipėdoje – S. Šubas nedvejodamas pakvietė „Kalės vaikus“ į specialiąją festivalio „Baltijskij dom“ programą. Klaipėdos dramos teatras džiaugiasi pirmą sykį dalyvaudamas šiame garsiame, gilias tradicijas turinčiame teatro festivalyje.

Apie spektaklio kelionę į Peterburgą sužinojęs žymus Rusijos prodiuseris Leonidas Robermanas, nusprendė pratęsti jo gastrolių maršrutą ir pakvietė į Maskvą – jam išnuomojo V. Majakovskio teatrą. Tad, suvaidinę Sankt Peterburge, aktoriai greituoju traukiniu vyks į Maskvą, spektaklis ten bus rodomas spalio 15 ir 16 dienomis. Įdomu, kad prodiuseris L. Robermanas negali laisvai reklamuoti spektaklio ir priverstas taikyti „partizaninį marketingą“ – mat rusų kalba spektaklio pavadinimas suvokiamas kaip keiksmas. Tad reklama plinta perduodant žinią iš lūpų į lūpas, socialiniuose tinkluose. Nepaisant šio trukdžio ir didelių bilietų kainų, jie sparčiai platinami.

Į Rusiją keliaus spektaklio „Kalės vaikai“ kūrybinė komanda: aktoriai Darius Meškauskas, Nijolė Sabulytė, Karolina Kontenytė, Justina Vanžodytė, Jonas Baranauskas, Vidas Jakimauskas, Regina Šaltenytė, Igoris Reklaitis, Vaidas Jočys, Edvardas Brazys, taip pat režisieriaus asistentas Marius Pažereckas.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Pirmam besmegeniui megztaberetiniui

Ar ir tave puola naktimis skrusdeles ir rusai?

bet idomu....

"..Į Rusiją(?) keliaus(?) spektaklio „Kalės vaikai“(?) kūrybinė komanda(?): aktoriai Darius Meškauskas, Nijolė Sabulytė, Karolina Kontenytė, Justina Vanžodytė, Jonas Baranauskas, Vidas Jakimauskas, Regina Šaltenytė, Igoris Reklaitis, Vaidas Jočys, Edvardas Brazys, taip pat režisieriaus asistentas Marius Pažereckas...."??? Rusijoj? kai bus su lt KALBA? ONE- lt aktoriaj.. kalbes ( vaidins.. rusu kalba ar lt kalba?) "??"

SUSIJUSIOS NAUJIENOS