Klaipėdos dramos teatras kviečia į naujo sezono atidarymą | Diena.lt

KLAIPĖDOS DRAMOS TEATRAS KVIEČIA Į NAUJO SEZONO ATIDARYMĄ

  • 1

Nors vasarą ant teatro fasado nematyti naujų spektaklių afišų, bet visą rugpjūtį viduje verda darbas: vyksta kūrybinės dirbtuvės, premjerų repeticijos, pasiruošimas artėjančioms gastrolėms. Teatras rengiasi pradėti 84-ąjį sezoną ir kviečia žiūrovus rugsėjo 5-ąją į jo atidarymą. Teatro bičiuliams parengta ypatinga programa – tokia bus tik vieną vakarą šį sezoną ir niekada daugiau.

Ketvirtadienį 17.30–19 val. – susitikimų ratas Dramos teatro Mažojoje salėje. Žiūrovai galės susitikti su menininkais, kurių premjeros įvyks iki Naujų metų: aktoriumi ir režisieriumi Mariumi Pažerecku, aktoriumi, režisieriumi ir pedagogu Dariumi Meškausku, dramaturgu Gintaru Grajausku, Lietuvoje mylima latvių režisiere Mara Kimele.

M.Pažereckas papasakos apie J.Anouilho „Euridikės“ premjerą, D.Meškauskas – apie A.Strindbergo „Kreditorius“, G.Grajauskas pristatys Oskaro Koršunovo spektaklį „Mūsų klasė“ (pjesės autorius – T.Slobodzianekas), M.Kimelė – J.Anouilho „Antigonės“ premjerą. Publika galės pabendrauti su kūrėjais, užduoti jiems klausimų.

Tą patį vakarą 19–19.30 val. antrojo aukšto fojė bus proga apžiūrėti Artūros Ostrianicos portretų parodą „Personažai“ ir parašyti atvirlaiškius – linkėjimus Klaipėdos dramos teatro aktoriams. Teatro paštas juos pristatys adresatams.

Režisierė M.Kimelė ir spektaklio „Antigonė“ kūrybinė grupė pakvies į atvirą repeticiją Mažojoje salėje, kur ji vyks 19.30–20.30 val. Publika galės pamatyti truputį teatro „virtuvės“.

Visi sezono atidarymo renginiai – nemokami, bet vietų skaičius ribotas. Žiūrovai prašomi registruotis internetu (registracijos atskiros – į susitikimus ir į repeticiją). Registruotis galima pasinaudojus šiais QR kodais arba teatro paskyroje socialiniame tinkle „Facebook“.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Meistras ir Margarita

Volandas po Klaipėdos gatves vaikšto, puotos data jau paskirta. Kam uždėsime karūną, kai teik daug raganų mieste.....

SUSIJUSIOS NAUJIENOS