Klaipėdos dramos teatre – spektaklio „Kai kurios erelių rūšys“ premjera | Diena.lt

KLAIPĖDOS DRAMOS TEATRE – SPEKTAKLIO „KAI KURIOS ERELIŲ RŪŠYS“ PREMJERA

  • 0

Klaipėdos dramos teatre kovo 18 ir 19 d. 18.30 val. numatyta spektaklio „Kai kurios erelių rūšys“ premjera. Spektaklį režisuoja Igoris Reklaitis, scenografas, šviesų ir kostiumų dailininkas – Artūras Šimonis, vaizdo projekcijų autorius – Jonas Baranauskas. Vaidmenis kuria aktoriai I.Reklaitis ir J.Baranauskas.

Netikėtomis, intriguojančiomis aplinkybėmis susitinka tiek amžiumi, tiek pasaulėžiūra du visiškai skirtingi personažai. Vienas – savo gyvenimo kelio pradžioje, pilnas svajonių, jaunatviško maksimalizmo ir idealizmo. Kitas – beprasidedančiame gyvenimo saulėlydyje, kai, įgijęs gyvenimo patirties, į jaunystės siekius ir norus pradeda žiūrėti realisto akimis. Palaidojęs išgalvotus idealus, prasmės pradeda ieškoti paprastesniuose, žemiškuose dalykuose. Ar pavyks jam atverti akis romantizuotam jaunuoliui, ar pavyks įtikinti, kad jo pasirinktas kelias yra pražūtingas?..

Lenkų kino scenaristas ir režisierius Domanas Nowakowskis pjesėje „Kai kurios erelių rūšys“ kalba apie televizijos ir kitų medijos priemonių žalingą įtaką, apie jų invaziją į šiuolaikinio vartotojo smegenis, kai pradedama manipuliuoti tikromis ir menamomis vertybėmis.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS