Klaipėdos koncertų salėje – ritmo žaidimai vaikams | Diena.lt

KLAIPĖDOS KONCERTŲ SALĖJE – RITMO ŽAIDIMAI VAIKAMS

  • 0

Šį penktadienį 12 ir 18.30 val. Klaipėdos koncertų salės I a. fojė skambėsiančioje edukacinėje programoje 5–11 metų vaikams ir jų tėveliams susijungs dvi meno rūšys – muzika ir teatras.

Pastarajam atstovaus aktoriai Rugilė Latvėnaitė ir Donatas Stakėnas, suteiksiantys programai žaismingumo, patrauklumo ir suprantamumo. Kartu su aktoriais ir perkusininku Edmundu Federavičiumi mažieji klausytojai keliaus po įvairias šalis ir kontinentus, aplankydami Ispaniją, Argentiną, Japoniją, Afriką ir kitas vietas. Vaikai bus supažindinti su jų mušamaisiais muzikos instrumentais ir patys galės tapti aktyviais renginio dalyviais. Siekiama, kad, išbandę įvairius instrumentus, pažinę ritmą, jie norėtų patys muzikuoti, aiškiau suprastų ir labiau pamėgtų muziką.

Ritmas yra muzikos pagrindas, todėl pirmiausia reikia vaikams suteikti žinių, kurios atvertų jiems kelią į tolesnį garsų pasaulį, parodyti, kokie ritmai, mušamieji instrumentai skamba skirtingų pasaulio tautų kultūrose.

Edukacinės programos „Ritmo žaidimai IV“ premjera įvyko 2021 m. rudenį festivalyje „Permainų muzika“. Renginys buvo šiltai sutiktas mažųjų klausytojų, tad buvo nuspręsta jį pakartoti, siekiant kuo daugiau uostamiesčio vaikų įtraukti į smagius ir ugdančius ritmo žaidimus.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS