Klaipėdos koncertų salėje – romantiškas minimalizmo dvelksmas | Diena.lt

KLAIPĖDOS KONCERTŲ SALĖJE – ROMANTIŠKAS MINIMALIZMO DVELKSMAS

  • 0

Klaipėdos koncertų salėje su programa „Romantiškas minimalizmo dvelksmas“ kitą savaitę pasirodys smuikininkė Rūta Lipinaitytė ir pianistė Indrė Baikštytė, susibūrusios į ansamblį „Domino Duo“.

Pasak atlikėjų, „lotyniško žodžio domina, reiškiančio šeimininkė, pasirinkimą lėmė tai, kad muzikės scenoje jaučiasi kaip namuose. Juodos ir baltos spalvos kontrastas nusako ansamblio „Domino Duo“ pavadinimo esmę, pabrėždamas tiek smuikininkės ir pianistės įvaizdžių skirtumus, tiek atliekamos muzikos įvairovę“.

Abi atlikėjos – jaunatviško polėkio ir energijos kupinos asmenybės, atviros kūrybiniams ieškojimams ir nuolat siekiančios atlikimo meno aukštumų. Jos abi yra Nacionalinės M.K.Čiurlionio menų mokyklos bei Lietuvos muzikos ir teatro akademijos (LMTA) auklėtinės, daugelio konkursų laureatės, daug metų koncertuoja kartu. Be aktyvios koncertinės veiklos, jos abi dirba pedagoginį darbą LMTA, abi labai mėgsta ir dažnai atlieka XX a. muziką.

Nemažai šiuolaikinės muzikos skambės ir dueto koncertinėje programoje „Romantiškas minimalizmo dvelksmas“. „Tai programa, leidžianti romantiškai pažvelgti tiek į minimalistinę, tiek į nacionaliniu koloritu nuspalvintą muziką. Koncerte bus pristatyti Lietuvos, JAV, Turkijos ir Prancūzijos kompozitorių kūriniai. F.Say ir Ph.Glasso sonatos smuikui ir fortepijonui Lietuvoje skambės pirmą kartą“, – pasakojo smuikininkė.

Kovo 26-osios koncertą duetas 18 val. pradės Lydine ir Dorinė dermėmis iš Z.Bružaitės „Keturių dermių miniatiūrų“, po kurių seks minėtoji Ph.Glasso sonata, ko gero, labiausiai intriguojantis programos kūrinys. Jį kultinis amerikiečių kompozitorius sukūrė 2008-aisiais. Sonatoje ryškus pasikartojantis, motorinis ritmas, kuris dėl autoriaus išradingumo ilgai išlaiko emocinį intensyvumą. Atlikėjams tenka nelengva užduotis ne tik ilgai groti pasikartojančias struktūras, bet ir pasiekti subtilią jų kaitą. Kūrinio savitumą taip pat perteikia išradinga ir drąsi harmonija, judrios melodijos, solisto pasažai.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS