Klaipėdos rajono jaunimas bus skatinamas nauja premija | Diena.lt

KLAIPĖDOS RAJONO JAUNIMAS BUS SKATINAMAS NAUJA PREMIJA

  • 0

Klaipėdos rajone įsteigta nauja Johano Ferdinando Kelkio premija „Jaunasis publicistas“. Ja kiekvienais metais bus apdovanojami moksleiviai už kūrybiškus, meniškai brandžius reportažus, esė bei apybraižas aktualiomis krašto istorijos ar šiandienos gyvenimo temomis.

Šia premija bus pagerbtas ir įamžintas žymaus Mažosios Lietuvos kultūros veikėjo, lietuviškos periodikos pradininko Johano Ferdinando Kelkio atminimas. Be to, bus skatinamas jaunimo kūrybiškumas, gebėjimas kritiškai vertinti įvairius krašto socialinius kultūrinius reiškinius, siūlyti iškeltų problemų sprendimo būdus.

500 eurų dydžio premiją galės gauti 14–19 metų moksleiviai, gyvenamąją vietą deklaravę Klaipėdos rajone.

Jos steigimą inicijavo Dovilų etninės kultūros centras, kuris ir organizuos premijos įteikimo iškilmes.

Tai ketvirtoji Klaipėdos rajone skiriama kultūros srities premija. Asmenys ar kolektyvai už įdomius ir reikšmingus darbus, garsinant rašytojos vardą, kūrybą, gyvenimą, taip pat jos gimtąjį kraštą literatūros, dailės, muzikos, sporto ir kitose srityse įvertinami Agluonėnų seniūnijos I. Simonaitytės premija. Ernsto Vicherto jaunojo talento premija apdovanojami moksleiviai, pasiekę geriausius rezultatus meno, mokslo, sporto srityse bei visuomeninėje veikloje. Taip pat Klaipėdos rajone gyvenantiems ir dirbantiems Lietuvos tautodailininkų sąjungos Žemaitijos skyriaus Gargždų sekcijos nariams, meno kūrėjams, priklausantiems Lietuvos tautodailės kūrėjų asociacijai, tradicinių amatų meistrams, kurių gaminiai yra sertifikuoti už aktyvią, kūrybingą veiklą tautodailės srityje, yra skiriama Vytauto Majoro tautodailininko premija.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS