Klaipėdos universitetinėje ligoninėje vyko meno šventė | Diena.lt

KLAIPĖDOS UNIVERSITETINĖJE LIGONINĖJE VYKO MENO ŠVENTĖ

  • 1

Antradienį Klaipėdos universitetinės ligoninės onkologijos departamente vyko šventė, Onkologijos departamento atsinaujinimo ir renovacijos proga.

Visus susirinkusiuosius, pacientus ir gydytojus, sveikino Chemoterapijos klinikos vadovas gydytojas Alvydas Česas, Dalia Kirkutienė, kurios meno studijos tapytojai dovanojo 14 paveikslų, 11 fotodrobių dovanojo fotografas Andrius Pelakauskas, skambėjo muzikinės Marijaus Kučiko improvizacijos, eiles skaitė profesorius, Klaipėdos kultūros magistras Petras Bielskis ir poetė Dalia Bielskytė.

Onkologijos departamento konferencijų salė ūmai tapo beveik visų menų ir mūzų šventove: čia susirinko tapybos, muzikos, poezijos, teatro ir medicinos, kuri neabejotinai yra ne tik mokslas, bet ir menas, mūzos.

“Ligoninėje menas turi gyventi, kaip viena terapijos formų. Čia – mūsų pacientų antrieji namai ir jie turi būti jaukūs”,- sakė A. Česas, pats garsėjantis, kaip meno žinovas, mėgėjas, ir puoselėtojas.  – Tikiu, kad tai tik pradžia – mes laukiame visų menininkų, turinčių noro meno gyvybingumu dalintis su mūsų pacientais ir gydytojais”.

“Mano meno studijai, šį pavasarį – metai. Tapyti čia renkasi įvairių specialybių žmonės. Tai jų pomėgis, saviraiškos, atsipalaidavimo būdas. Daug dirbantys per metus padarė didžiulę pažangą ir nutarė pasidalinti savo kūriniais su tais, kam jų labiausiai reikia – onkologinėmis ligomis sergančiais pacientais, - sako dailininkė D. Kirkutienė. – Dovanojame  specialiai onkologinei ligoninei nutapytus paveikslus. Kiekviename iš jų – tarsi užkoduotas linkėjimas sveikti”.

Paveikslą ligoninei dovanojo ir pati dailininkė, dailės studijos vadovė D. Kirkutienė.

“Poezija yra kančia, - sakė profesorius P. Bielskis. – Vadinasi visi mes, čia susirinkę, esame poetai”.  Tėvas ir dukra Bielskiai publikai skaitė K. Bradūno ir D. Bielskytės poeziją.

Buvo ir ašarų, ir apkabinimų, ir nuojautos - tai pirmas, bet nepaskutinis meno renginys Klaipėdos universitetinės ligoninės Onkologijos departamente.

Nuo šiol paveikslai ir nuotraukos puoš chemoterapijos skyriaus palatas ir koridorius.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

r.r

Graziausias Aelitos :)))

SUSIJUSIOS NAUJIENOS