Klasiko gimtadieniui – muzikos koncertas | Diena.lt

KLASIKO GIMTADIENIUI – MUZIKOS KONCERTAS

Klaipėdos J.Kačinsko muzikos mokyklos mokiniai ir pedagogai klasikinės muzikos koncertu "Simfonijos paslaptys" paminėjo kompozitoriaus Franzo Josepho Haydno 290-ąsias gimimo metines. Garbaus kūrėjo kompozicijos skambėjo Klaipėdos miesto savivaldybės I.Kanto viešojoje bibliotekoje.

I.Kanto bibliotekoje dažnai rengiami muzikiniai vakarai, kuriuose lankytojai gali susipažinti su įvairių kompozitorių kūryba.

Šiame koncerte dalyvavę klaipėdiečiai turėjo unikalią galimybę išgirsti sudėtingų F.J.Haydno kūrinių.

Mokiniai atliko klasikines sonatas, o renginį vainikavo provansinis šokis.

Bibliotekos Suaugusiųjų aptarnavimo ir informacijos skyriaus vedėja Loreta Liutkutė teigė, jog F.J.Haydno muzika yra išskirtinė, seniai virtusi tikra klasika.

"Tikiuosi, kad šis muzikantas įkvėps ir jaunąją kartą, kurie galbūt šiuo metu susiduria su gyvenimo sunkumais ar abejoja savo jėgomis. Tai pavyzdys, kai žmogus, patyręs nepriteklių, badą, sugebėjo išbristi iš jį supančių negandų, pasitelkęs savo didžiausią talentą", – kalbėjo L.Liutkutė.

Koncerto dalyviai supažindinti ir su kompozitoriaus gyvenimo istorija, muzikinio tobulėjimo keliu.

F.J.Haydnas – austrų klasikas. Tėvai, pastebėję sūnaus talentą, sutiko su giminaičio pasiūlymu pasiimti jaunąjį Franzą pas save mokytis.

Kūrėjo gyvenimas nebuvo lengvas: vaikas nuolat būdavo alkanas, prastai apsirengęs, tačiau jis greitai išmoko skambinti klavesinu ir griežti smuiku, taip pat giedojo bažnyčios chore.

Taip prasidėjo pilnas iššūkių ir išbandymų F.J.Haydno kelias į muzikos pasaulį. Kompozitorius parašė 104 simfonijas, 13 mišių, 83 styginius kvartetus.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS