Koncertuos Lietuvos kariuomenės Karinių jūrų pajėgų orkestras | Diena.lt

KONCERTUOS LIETUVOS KARIUOMENĖS KARINIŲ JŪRŲ PAJĖGŲ ORKESTRAS

  • 0

Klaipėdos miesto savivaldybės viešosios bibliotekos Girulių filiale-bendruomenės namuose (Šlaito g.10A) liepos 18 d. 18.00 val. klaipėdiečiai ir miesto svečiai kviečiami į Lietuvos kariuomenės Karinių jūrų pajėgų pučiamųjų orkestro koncertą (vadovas kapelmeisteris Pranciškus Memėnas).

Dabartinis orkestras gyvuoja nuo 1966 m. Orkestre groja daugiau kaip 30 muzikantų. Augant orkestro muzikantų profesionalumui, tobulėjo ir orkestro repertuaras. Disciplina, techniškas kūrinių atlikimas ir tikslumas – vieni pagrindinių orkestro sau keliamų reikalavimų.

Kolektyvo repertuare – įvairi lietuvių ir užsienio kompozitorių orkestrinė ir šiuolaikinė muzika. Šio orkestro ilgametis muzikantas buvo ir Vytautas Grubliauskas.

Šiandien be Karinių jūrų pajėgų orkestro  neįsivaizduojami daugelis Klaipėdos miesto bei apskrities renginių. Jis dalyvauja iškilmingose ceremonijose karinių ir valstybinių švenčių metu, visuomenės ir kariuomenės dienų renginiuose, orkestrų festivaliuose Lietuvoje ir užsienyje, dainų šventėse, savo programą pristato įvairiuose Lietuvos miestuose ir miesteliuose.

GALERIJA

  • Koncertuos Lietuvos kariuomenės Karinių jūrų pajėgų orkestras
Organizatorių nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS