Maestro S. Povilaitį primins paroda | Diena.lt

MAESTRO S. POVILAITĮ PRIMINS PARODA

Palangos koncertų salėje garsaus estrados atlikėjo Stasio Povilaičio garbei atidaryta maestro skirta paroda, kurioje – unikalios relikvijos, padovanotos dainininko šeimos. Ekspozicija atidaryta išvakarėse prieš 77-osioms atlikėjo gimimo metinėms dedikuotą renginį – S. Povilaičio dainų reviu „Švieski man vėl“.

Palangos koncertų salės fasadą puošia didžiausias Lietuvoje S. Povilaičio autografas.

O pačioje salėje nuo šiol visą laiką veiks maestro skirta paroda, kuri bus visada atvira koncertų salės lankytojams ir palangiškiams bei svečiams.

Tarp vertingiausiųjų eksponatų – ir asmeninis šlagerių karaliaus mikrofonas, su kuriuo dainininkas pasirodydavo visuose savo koncertuose, ir dažnose gastrolėse lydėjęs kelioninis sceninio rekvizito krepšys.

„Idėja įamžinti maestro sklandė nuo pat Koncertų salės statybų pradžios. Šiandien jo autografas puošia Koncertų salės fasadą, tačiau galvojome, kaip dar galėtume įamžinti S. Povilaitį, ir viena minčių buvo nuolatinė jam skirta paroda. Labai džiugu, kad tai pavyko įgyvendinti“, – parodos atidaryme pasidžiaugė Palangos meras Šarūnas Vaitkus.

Galime drąsiai teigti, kad tai visų laikų Lietuvos estrados pats populiariausias dainininkas.

Ketverius metus kartu su S. Povilaičiu koncertavęs dainininkas Edmundas Kučinskas teigė, kad Stasys būtų tikrai pasidžiaugęs, matydamas susirinkusius bičiulius, pažįstamus, gerbėjus.

„Stasys buvo fenomenas, jis visada buvo populiarus. Jo visada ateidavo klausytis daugybė žmonių. Praėjus beveik devyneriems metams po jo mirties, į Stasiui dedikuotą jo dainų koncertą vėl visi bilietai išpirkti. Galime drąsiai teigti, kad tai visų laikų Lietuvos estrados pats populiariausias dainininkas“, – kalbėjo E. Kučinskas.

Edmundas Kučinskas. Ryčio Laurinavičiaus nuotr.

Šiandien, sausio 26 d., įvyks 77-osioms dainininko gimimo metinėms dedikuotas renginys – maestro dainų reviu „Švieski man vėl“.

„S. Povilaitis nemėgo, kad jį vadintų maestro. Jis ne kartą sakė, kad maestro yra tas, kuris turi mokinių. Jam mirus, atėjo mintis, kad mes visi esame jo mokiniai, ir dėl to jį garbingai per amžius galime vadinti maestro, nes iš jo mes mokėmės mylėti lietuvišką žodį, lietuvišką dainą, lietuvišką pajūrį“, – kalbėjo daug su S. Povilaičiu bendradarbiavęs palangiškis Nerijus Stasiulis.

GALERIJA

  • Maestro S. Povilaitį primins paroda
Ryčio Laurinavičiaus nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS