Mėgėjų teatras „Artyn“ kviečia į premjerą | Diena.lt

MĖGĖJŲ TEATRAS „ARTYN“ KVIEČIA Į PREMJERĄ

Šį sekmadienį teatras "Artyn" klaipėdiečiams pristatys spektaklį pagal lietuvių rašytojos Daivos Čepauskaitės pjesę "Musė".

Po Lietuvą jau spėjęs pakeliauti spektaklis šįsyk bus rodomas ten, kur ir buvo kuriamas, – Klaipėdoje.

Premjera įvyks vasario 2-ąją 14 val. Klaipėdos universiteto Socialinių ir Humanitarinių mokslų fakultete (S.Nėries g. 5).

Anot mėgėjų teatro "Artyn" įkūrėjos ir režisierės Martos Zubkovos, pjesė kelia klausimą, kur yra riba tarp absurdo ir realybės?

"Ar savo gyvenime pastebime visur mus supantį absurdą, ar jį ignoruojame, apsimetinėdami normaliais, tokiais, kokių mūsų reikia visuomenei, bet ne tokiais, kokių mūsų reikia sau patiems? Mus supa nepajudinami standartai, kuriuos pralaužti padeda netikėti posūkiai mūsų gyvenimuose ir, kad atsivertų akys, tereikia drąsos jais pasukti", – sudomino M.Zubkova.

"Musės" kūrybinė komanda nuo pat spektaklio statymo pradžios – labai nedidelė.

Ją sudaro režisierė ir teatro "Artyn" įkūrėja M.Zubkova bei kompozitorė Gintarė Valionytė, specialiai šiai pjesei sukūrusi išskirtinio skambesio muziką.

Spektaklyje vaidinantys aktoriai – neprofesionalai, įvairių profesijų atstovai, savo gyvenime iki teatro "Artyn" atsiradimo neturėję nieko bendro su vaidyba.

Siekdama paruošti neprofesionalus draminei medžiagai, režisierė M.Zubkova, surinkusi trupę, bene tris mėnesius dirbo dėstydama jiems aktorinio meistriškumo pagrindus ir tik po to ėmėsi statyti spektaklį.

D.Čepauskaitės "Musė" neatsitiktinai papuolė į režisierės rankas: ieškodama tinkamo kūrinio naujai suburtai trupei, M.Zubkova norėjo tokios pjesės, kuri būtų suprantama, aktuali ir įtraukianti ne tik žiūrovus, bet ir pačius aktorius.

Po pusės metų trukusio kūrybinio proceso gimė spektaklis, spalį–lapkritį jau spėjęs padalyvauti poroje teatrinių festivalių ir dabar pasirodysiantis Klaipėdos žiūrovams.

Spektaklis – nemokamas, po jo visų susirinkusiųjų lauks gardi kava ir arbata jaukiai sekmadienio popietei užbaigti.

GALERIJA

  • Mėgėjų teatras „Artyn“ kviečia į premjerą
Irenos Cibulskaitės-Makselienės nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS