Muzikos mokykloje – pianistų konkursas | Diena.lt

MUZIKOS MOKYKLOJE – PIANISTŲ KONKURSAS

Lapkričio 23 d. Jeronimo Kačinsko muzikos mokykloje nuo pat ankstaus ryto jautėsi didelis pagyvėjimas. Tai jaunieji pianistai, suvažiavę iš įvairių šalies kampelių, rinkosi išbandyti savo jėgas antrajame respublikiniame pianistų konkurse "Crescendo".

Prieš porą metų keliems fortepijono skyriaus mokytojams gimė graži idėja – surengti pianistams konkursą, kuris suteiktų progą vaikams ne tik varžytis parodant savo meistriškumą atliekant fortepijoninę muziką, bet ir sukurtų pakilią šventišką atmosferą, pripildytą ypatingo jaukumo.

Šis sumanymas mokytojoms tapo nemažu iššūkiu. Tačiau mokyklos direktorė Jolita Šlajienė geranoriškai pritarė šiai idėjai.

Tad nuoširdus palaikymas įkvėpė ir paskatino šias kūrybinės išmonės nestokojančias pedagoges imtis realizuoti idėją. Sujungusios savo kūrybinius sugebėjimus mokytojos pasiekė aukštą organizacinio darbo lygį, kuris buvo puikiai įvertintas ypač palankiais konkurso dalyvių atsiliepimais.

Kūrybingai dirbo visa organizacinio darbo grupė – mokyklos direktorė J. Šlajienė, fortepijono skyriaus vedėja Vilija Kneižienė, mokytojos Vilija Revutienė, Rasa Baranauskienė, Edita Ambrozaitienė. Puikiai suderintas ir nuoširdus visos komandos darbas, kuriam talkino visas fortepijono skyrius, prisidėjo prie konkurso populiarumo.

"Crescendo" konkurse niekas neliko be dėmesio, be apdovanojimo ar be prisiminimo dovanėlės.

Kad jauniesiems muzikantams neprailgtų laikas laukiant konkurso rezultatų, duris atvėrė choro studijos salė. Čia po patirtos įtampos atsikvėpti ir pailsėti atlikėjus, jų mokytojus ir tėvelius kvietė gausiomis vaišėmis nukrauti, gražiai papuošti stalai, kuriais pasirūpino mokytoja Loreta Dromantaitė. O muzika, kurią atliko mokytojai Viktoras Timašiov ir Vitalijaus Penkauskas su mokiniais, visiems kėlė nuotaiką ir džiugiai nuteikė.

Na, o apdovanojimų ceremonija, vykusi didžiojoje mokyklos salėje, tapo pačiu didžiausiu "crescendo" (muzikine kalba reiškiantis laipsnišką garso stiprėjimą ). Įspūdį darė ir stebino scena. Visas pulkas minkštų žaislų ją klote nuklojo.

Čia – ir oriai sėdintys didžiuliai meškinai, ir mieli besišypsantys meškučiai. Tai prizai jauniesiems atlikėjams. O tokia jų gausa visiems leido suprasti, kad nė vienas konkurso dalyvis neliks be dovanos.

Dovanų reikėjo daug, nes konkurso geografija – plati. Įvairiose amžiaus grupėse varžėsi 65 dalyviai. Vaikai į konkursą atvyko iš Vilniaus, Kauno, Raseinių, Jurbarko, Garliavos, Mažeikių, Plungės, Šilutės, Palangos, Kretingos, Gargždų, Klaipėdos muzikos ir meno mokyklų.

Jaunuosius pianistus vertino komisija, kuriai pirmininkavo mokytoja ekspertė Liudmila Kašėtienė (A, B, E grupės) ir mokytoja ekspertė Virginija Ruzgienė (C, D grupės). Komisijos nariai – mokytoja ekspertė Jūratė Liutkienė, mokytojos metodininkės Laima Petrauskienė, Margarita Vizgaudienė, Birutė Buinevičienė.

Konkurso nugalėtojai buvo apdovanoti Grand Prix ir laureatų diplomais.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS