Nidoje atidaroma nauja lauko ekspozicija: pristatys egzotišką gyvenimą Neringoje | Diena.lt

NIDOJE ATIDAROMA NAUJA LAUKO EKSPOZICIJA: PRISTATYS EGZOTIŠKĄ GYVENIMĄ NERINGOJE

  • 4

Penktadienį, rugsėjo 25 dieną, 16 val. Nidoje atidaroma ir pristatoma klaipėdietės Aidos Pečeliūnienės sukurta ir Kuršių nerijos nacionalinio parko direkcijai padovanota ekspozicija „Gyvenimas Kuršių nerijoje XIX a. viduryje“. Tai bendras Kuršių nerijos nacionalinio parko ir Neringos savivaldybės projektas, siekiant pristatyti gausiems kurorto lankytojams dabar jau egzotiškai atrodantį gyvenimą smėlio pusiasalyje.

Šio projekto tikslas – kuo natūraliau parodyti to laikmečio Kuršių nerijos gyvenimą. Iš porceliano pagamintos ir to laikmečio drabužiais aprengtos 56 lėlės stato laivus, žvejoja, veža šieną, važiuoja pašto karieta, gaudo gintarą, bėga iš užpustytų namų, „mariose“ plaukioja 13 medinių burinių laivų.

„Šitas pasakojimas – apie paslaptingą, traukiantį, neįtikėtiną vėjo ir smėlio kuriamą pasaulį, apie smėlio juostą tarp dviejų vandenų, kur šiurpus varnų krankimas ir šaižus audrą pranašaujančių žuvėdrų klyksmas kausto prašalaitį. Apie čia gyvenančius nenuolankius bei savigarbos nepraradusius sumažlietuvėjusius kuršius – kopininkais vadinamus“, – rašoma tekste kitoje ekspozicijos pusėje.

A. Feser nuotr.

Ten bus galima pamatyti ir daug įspūdingų XIX a. graviūrų iš K. Demerecko kolekcijos, kurios papildo maketą ir vaizdžiai pasakoja senąją Kuršių nerijos istoriją.

Kuršių nerijos nacionalinis parkas kviečia visus apsilankyti, pasivaikščioti po Kuršių neriją kartu su jos gyventojais kaip prieš 200 metų. Pristatyme dalyvaus ir senuosius gyventojus gyvai vaidins Nidos kultūros ir turizmo informacijos centro folkloro ansamblis „Giedružė“.

GALERIJA

  • Nidoje atidaroma nauja lauko ekspozicija: pristatys egzotišką gyvenimą Neringoje
A. Feser nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (4)

Nuomonė.

Vaikiška. Kičas. Nedarysiu geriau, nesiūlykit.

Vaiva

Šis nuostabus darbas turėjo būti eksponuojamas Juodkrantėje. Juodkrantę pravažiuoja gausybe poilsiautojų. O dabar kas poilsiauja Juodkrantėje, Pervalkoje ar Preiloje turės vykti į Nidą kad pamatytų šį grožį. Nelogiškas pasirinkimas

xxx

Labai gražiai padaryta. Tik nesuprantu, kodėl rašoma, kad dabar atidaroma - mes ją jau rugpjūčio pabaigoje matėme :)
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS