Palangos gatves papuoš amerikietiška technika – kviečia sąskrydis „American Spirit“ | Diena.lt

PALANGOS GATVES PAPUOŠ AMERIKIETIŠKA TECHNIKA – KVIEČIA SĄSKRYDIS „AMERICAN SPIRIT“

  • 0

Palangos gatves savaitgalį papuoš amerikietiška technika – kurorte vyks šeštasis tarptautinis amerikietiškų automobilių ir motociklų mylėtojų sąskrydis „American Spirit“.

Pirmieji praeivių akis traukiantys automobiliai ir motociklai Palangos gatvėse pasirodys jau rytoj, penktadienį, nes šią dieną į sąskrydį suvažiuos dauguma jo dalyvių. O sulaukti tikimasi išties nemažai svečių – iki šiandien dalyvauti sąskrydyje yra užsiregistravę per 120 dalyvių iš Lietuvos, Latvijos, Estijos, Lenkijos, Baltarusijos, Rusijos bei Suomijos. Tačiau svečių renginio organizatoriai tikisi sulaukti dar daugiau, nes išankstinė registracija į sąskrydį nėra privaloma.

Renginyje, į kurį įėjimas bus nemokamas, žiūrovai išvys savo amžiumi labai įvairios amerikietiškos technikos – tiek pagamintos šiemet, tiek praėjusio šimtmečio pradžioje. „Tuo „American Spirit“ ir skiriasi nuo kitų panašaus pobūdžio renginių – čia neribojamas nei amerikietiškų automobilių amžius, nei gamintojas“, – sakė vienas iš šio sąskrydžio organizatorių Aleksandras Palivonas. Sąskrydyje planuojama išvysti ir maždaug šimtą „Harley – Davidson“ motociklų.

Pagrindine atrakcija žiūrovams taps šeštadienis – šią dieną visi amerikietiškos technikos gerbėjau laukiami prie Birutės parko esančiame žiemos stadione (Vytauto g. 16), kur bus išrikiuoti amerikietiški automobiliai ir motociklai. Visą dieną vyks gražiausiojo rinkimai, kuriuose dalyvauti galės ir technika pasigrožėti užsukę smalsuoliai. Tarp 15 val. ir 17 val. norintieji sąskrydžio dalyviai, laikydamiesi Kelių eismo taisyklių, turės galimybę pasivažinėti Vytauto gatve.

Renginio dieną žiemos stadione bus ir daugiau atrakcijų (vyks padangų „prasukimo“ varžybos, ilgiausio automobilio rinkimai, bus minimos „Ford“ ir „Harley – Davidson“ 110-mečio jubiliejai ir kita), o 19 val. amerikietiška technika išriedės į Palangos gatves – vyks Didysis paradas. Jame dalyvaujančių automobilių maršrutas drieksis Vytauto, S. Dariaus ir S. Girėno gatvėmis, Birutės alėja, J. Basanavičiaus gatve. Tuomet visi parado dalyviai paskus į Vytauto gatvę link Šventosios ir važiuos iki Vanagupės g. Čia apsisukę, parado dalyviai Vytauto gatve vėl grįš į žiemos stadioną. Pasak A. Palivono, būtent Didysis paradas tampa tikra atrakcija žiūrovams.

„Renginys „American Spirit“ yra įdomus labai plačiai auditorijai – amerikietiški automobiliai domina ne tik vyrus, bet ir moteris, vaikus. Tai – visai šeimai skirta pramoga“, – sakė A. Palivonas.

GALERIJA

  • Palangos gatves papuoš amerikietiška technika – kviečia sąskrydis „American Spirit“
  • Palangos gatves papuoš amerikietiška technika – kviečia sąskrydis „American Spirit“
  • Palangos gatves papuoš amerikietiška technika – kviečia sąskrydis „American Spirit“
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS