Pirmajame festivalyje „Aš myliu Lietuvą“ – žinomiausi šalies atlikėjai (programa) | Diena.lt

PIRMAJAME FESTIVALYJE „AŠ MYLIU LIETUVĄ“ – ŽINOMIAUSI ŠALIES ATLIKĖJAI (PROGRAMA)

  • 4

Rugpjūčio 8-10 dienomis Karklėje, kurios krantus skalauja Baltijos jūra, vyks pirmasis šalyje festivalis „Aš myliu Lietuvą“. Jo organizatoriai žada aibę staigmenų ir pramogų. 

Tris dienas pajūris alsuos daina ir meile savo šaliai, o jai dar labiau suliepsnoti padės garsiausi Lietuvos atlikėjai. Festivalio organizatoriai turi ir kilnių tikslų – trečdalis surinktų lėšų bus skirta jaunimo narkomanijos prevencijai ir reabilitacijai.

Festivalis vyks „Žvejo sodyboje“, kurios teritorije bus pastatytos dvi scenos, o jose tris dienas žymiausi šalies ir užsienio atlikėjai keis vienas kitą.

Visas tris šventės dienas jos teritorijoje veiks senųjų amatų dirbtuvės, vyks sporto varžybos (virvės traukimas, tinklinis), bus galima pajodinėti žirgais, netrūks ir kitų pramogų.

„Visi mes mylime Lietuvą – vieni garsiau, kiti tyliau, tačiau tikrai visų širdyse liepsnoja meilė savo šaliai. Todėl ir kviečiu visus surinkti vienoje gražioje erdvėje prie jūros ir kartu garsiai pasakyti, kad mylime Lietuvą“, - kvietė festivalio organizatorė verslininkė Loreta Biliartienė.

Antrąjį rugpjūčio savaitgalį vyksiančio festivalio svečius, tikėtina, lepins puikus oras. Todėl tai dar viena priežastis ištrūkti iš namų ir pabūti gamtoje prie jūros.

Šventės teritorijoje veiks palapinių miestelis, kuriame visi svečiai ir galės apsistoti. Šis miestelis įkurtas visai netoli garsiosios Olandų kepurės ir vos už kelių šimtų metrų nuo jūros. Šiame miestelyje pasistatyti palapinę ir automobilį bus bene pigiausia šią vasarą visame pajūryje. 

„Norėdami skatinti meilę Lietuvai, pakvietėme būrį garsių šalies atlikėjų, kurie visiems žinomomis, hitais tapusiomis dainomis tikrai paskatins patriotiškumo jausmą“, - kalbėjo L.Biliartienė.

Festivalyje koncertuos grupės „Rondo“, „Jonis“, „Thundertale“, „Rebelheart“, „Hiperbolė“, atlikėjai Ovidijus Vyšniauskas ir Lauris Reiniks. Scenoje taip pat pasirodys įvairūs folkloro ansambliai, bus mokoma įvairių tautų liaudies dainų ir šokių.

Festivalio „vinimi“ taps grupės „Skamp“ koncertas, kuris vyks rugpjūčio 9 dieną, 20 valandą.  Jau šešiolika metų gyvuojanti grupė „Skamp“ šiemet savo gerbėjus nustebino naujomis dainomis, tačiau iki šiol neskelbė jokių koncertinių pasirodymų.

„Naujiems pasirodymams ruošiamės jau seniai ir labai atsakingai. Vadovaujamės griežtu repeticijų grafiku, turime daug tikslų ir noro vėl groti kartu“, – teigė pagrindinis grupės balsas, be kurio neįsivaizduojama jokia „Skamp“ daina, Erica Jennings.

Nors festivalis „Aš myliu Lietuvą“ vyks pirmą kartą, tikimasi, kad jis taps tradiciniu.

Festivalio „Aš myliu Lietuvą“ programa

Rugpjūčio 8 d. (didžioji scena)

12 val. – festivalio atidarymas.

12.30 val. – modernizuoto folkloro grupės KITAVA koncertas.

13.30 val. – Klaipėdos rajono kapelos „Šešios bačkos“ koncertas.

14.30 val. – vaikų studijos „Laura“ pasirodymas.

15.30 val. – Klaipėdos vaikų spektaklis.

16.30 val. – grupės „Rebelheart“ koncertas.

18.30 val. – grupės „Hiperbolė“ koncertas.

21.30 val. – atlikėjo Laurio Reiniks koncertas.

23 val. – diskoteka su DJ Saint (Latvija) ir DJ Artu (Lietuva).

Rugpjūčio 8 d. (mažoji scena)

14 val. – animacinė programa vaikams su mėgstamų pasakų personažais.

16 val. – liaudies dainų ir šokių konkursas (žiūrovai bus mokomi lietuvių, latvių, estų, ispanų ir kitų tautų liaudies dainų ir šokių).

19 val. – liaudies dainų ir šokių konkurso nugalėtojų apdovanojimai. Konkursą laimėjusi pora gaus tiek kilogramų žuvų, kiek svers šokėja. Prizų sulauks ir maži, ir dideli, nes porų amžius neribojamas ir konkursantai į grupes pagal jį neskirstomi.

Rugpjūčio 9 d. (didžioji scena)

13 val. – Klaipėdos rajono folkloro ansamblio koncertas.

14.30 val. – populiarių vaikiškų dainų atlikėjos Samantos koncertas.

16 val. – „Thundertale“ („Perkūno sakmės“) koncertas.

20 val. – grupės „Skamp“ koncertas.

22 val. – Ovidijaus Vyšniausko koncertas.

24 val. – diskoteka su DJ Saint (Latvija) ir DJ Artu (Lietuva).

Rugpjūčio 10 d. (didžioji scena)

13 val. – mažųjų atlikėjų pasirodymai.

15 val. – grupės „Jonis“ koncertas.

20 val. – grupės „Rondo“ koncertas.

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

dghj

Labai saunu! Kuo daugiau, jaunimui ir ne tik, tokiu festivaliu, slovinanciu Tevyne-Lietuva! Gal pagaliau pasibaigs tas 20 metu trukes Lietuvos juodinimas ir sugretinimas su nesaziningais valdininkais... Pagirtina, tik pirmyn!

BAMBEKLIUI >myliu ta Lietuva bet nerekiu o darbais

Visada atsiranda susiraukusių ir nepatenkintų. Na nepatinka- nevažiuok, sėdėk surūgęs tuose savo namuose ir piktai mylėk Lietuvą. Aš labai džiaugiuosi, kad tokie koncertai atsiranda mūsų Tėvynėje- kuo daugiau, tuo geriau, per daug tylėta apie mūsų meilę tėvynei ir Lietuvai. O kaip buvo su Baltijos keliu, su nepriklausomybės atstatymu- juk skambėjo tokios gražios dainos. Mano manymu- tai yra labai gerai.

Tadas123

Kas cia per Hiperbole koncertuos? Gal kasnors placiau?
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS