Po atviru dangumi – miuziklų vakaras | Diena.lt

PO ATVIRU DANGUMI – MIUZIKLŲ VAKARAS

  • 0

Vasaros vakarui puikiai tinka nuotaikinga miuziklų muzika, kurios melodijas niūniuoja visas pasaulis. Liepos 5 dieną, antradienį, 19.30 valandą organizatoriai kviečia į Brodvėjų po atviru dangumi – Klaipėdos choro „Aukuras“ su bendraminčiais parengtą programą „Miuziklų vakaras“.

Estradoje prie Klaipėdos koncertų salės vykstančiame renginyje kartu su klaipėdiečiais muzikais pasirodys pripažintas miuziklo žanro specialistas –  dirigentas Derekas Barnesas (Jungtinė Karalystė). Klaipėdos choro „Aukuras“ atliekamiems kūriniams pritars Klaipėdos kamerinio orkestro styginių kvartetas, pučiamųjų ir ritmo grupės. Koncertui specialiai sukurtos žinomų miuziklų fragmentų aranžuotės minėtai atlikėjų sudėčiai, tad muzika, kurią parašė Andrew Lloydas Webberis, Leonardas Bernsteinas, George‘as Gershwinas ir kiti, suskambės visiškai naujai!

Miuziklo pradininkai amerikiečiai prieš beveik šimtą metų pasirinko jiems priimtiną kalbėjimo būdą: lengvai suvokiama forma prabilti apie rimtus dalykus. Nors miuzikle svarbiausios yra melodingos dainos bei šokio scenos, tačiau neretai libretai atspindi rimtas socialines ir politines temas. Žanras ypatingas dar ir tuo, kad apjungia muziką, teatrą ir choreografiją, o atlikėjams keliami itin aukšti reikalavimai – jie turi būti puikūs dainininkai, aktoriai ir šokėjai viename asmenyje! Žiūrovai visame pasaulyje eina iš proto dėl scenos talentų, o klausydamiesi miuziklų muzikos patys įsivaizduoja save Brodvėjaus šlovės spinduliuose.

Derekas Barnesas yra laikomas pasaulinio lygio miuziklo žanro specialistu, aktyviai besireiškiančiu dirigento, kompozitoriaus, vokalo pedagogo, dainininko amplua. Šio koncerto priešistorė – jo vesti meistriškumo kursai Lietuvos muzikos ir teatro akademijos Klaipėdos fakultete, kuriame jau rengiami ir miuziklo atlikėjai. Juose apsilankę keli choro „Aukuras“ artistai buvo sužavėti D. Barneso profesionalumu ir panoro, kad dirigentas su jais paruoštų ir atliktų populiariausių miuziklų programą. Šiai idėjai įgyvendinti reikėjo žinomą muziką pritaikyti specialiai šio koncerto sudėčiai. „Vestsaido istorija“, „Porgis ir Besė“, „Boni ir Klaidas“, „Svynis Todas“, „Smuikininkas ant stogo“ – šių ir kitų miuziklų melodijas  atpažinsite Karolio Žioltikovo sukurtose aranžuotėse.

Alfonso Vildžiūno vadovaujamo Klaipėdos choro „Aukuras“ atliekami kūriniai skamba įvairaus pobūdžio muzikiniuose renginiuose – nuo sakralinės rimties iki populiarios muzikos koncertų, tokių, kaip šis „Miuziklų vakaras“. Profesionalai vertina turtingą ir sodrų choro skambesį, gerą intonaciją bei dėmesį moderniems, techniškai sudėtingiems kūriniams, kuriuos jis atlieka su dideliu entuziazmu. „Aukuras“ yra keturiolikos tarptautinių konkursų laureatas. Jo koncertinėje biografijoje – šimtai koncertų ne tik Lietuvoje, bet ir Tailande, Izraelyje, Kanadoje, JAV, Meksikoje, daugelyje Europos šalių.

Miuziklų muzikos įspūdį sustiprins gausi chorui pritarsianti instrumentalistų grupė. Tai Klaipėdos kamerinio orkestro styginių kvartetas: Rimantė Agintaitė (I smuikas), Angelė Čiuberkienė (II smuikas), Auksė Kaziukaitienė (altas), Jurgis Karbauskas (violončelė), taip pat  Kęstutis Sova (saksofonas), Dmitirj Levencov (trimitas), Antanas Mileris (klarnetas), Valdas Surdokas (trombonas), Viačeslavas Krasnopiorovas (mušamieji), Aleksej Morozov (bosinė gitara), Vaidotas Rukas (elektrinė gitara) ir Martynas Šaulys (klavišiniai instrumentai).

GALERIJA

  • Po atviru dangumi – miuziklų vakaras
Organizatorių nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS