Sėkminga šunelio Ričio gelbėjimo operacija | Diena.lt

SĖKMINGA ŠUNELIO RIČIO GELBĖJIMO OPERACIJA

Klaipėdietei sportinės kinologijos trenerei Annai Balaklijec, susiruošusiai į kinologų kursus Maskvoje, teko nemenkas išbandymas. Prieš pat kelionę Girulių miške pasiklydo 10 metų amžiaus kinų kuoduotųjų veislės jos šunelis Ričis. Po keturias paras trukusių paieškų, į kurias įsitraukė dešimtys geros valios klaipėdiečių, paklydėlį pavyko rasti ir sugrąžinti namo.

Pagalbos šauksmas feisbuke

Klaipėdiečiai ne kartą parodė solidarumą ir dalyvavo ne vienoje paieškoje, dingus žmogui. Tiesa, ne visos istorijos baigėsi laimingai.

Grupė savanorių nuo šeštadienio ieškojo dingusio šuniuko Ričio, kuris, žinoma, – ne žmogus.

Tačiau kiekvienas šuns šeimininkas supras širdgėlą, kuri užlieja, kai prarandamas keturkojis draugas ir šeimos narys.

Spalio 11-osios vakare feisbuko paskyroje Anna išspausdino nevilties šauksmą, kad pasiklydo jos šuniukas:

"Pasiklydo miške, buvo su žaliu kombinezonu, vardu Ričis, turi mikroschemą, vijosi kitą šuniuką prie bunkerių Giruliuose, jei pamatysite, pakvieskite vardu, jis pribėgs, pagaukite, nepaleiskite. Kombinezono petnešoje yra telefono numeris. Jis beveik aklas, galėjo įkristi į kokią duobę."

Ieškojo dešimtys savanorių

Spalio 13 d. Ričio dar nerado, bet žmonės jį pastebėjo prie buvusios "Žuvėdros" stovyklos.

Paiešką organizavo Annos sūnus ir bičiulė, nes pati Anna privalėjo išvykti į seniai suplanuotą kelionę.

"Esu Lietuvos kinologų draugijos sportinės kinologijos trenerė. Planavau kelionę į Maskvą, kur turėjau treniruotis pas pasaulinio garso trenerius. Mokymai buvo apmokėti iš anksto, negalėjau nevykti. Tad Ričio paieškas patikėjau sūnui ir draugams", – dienraščiui pasakojo klaipėdietė.

Feisbuke paskelbusi apie šuns dingimą, Anna labai greitai sulaukė gausaus klaipėdiečių būrio palaikymo, jie susitelkė ir "šukavo" mišką, ieškodami paklydėlio.

Feisbuke paskelbusi apie šuns dingimą, Anna labai greitai sulaukė gausaus klaipėdiečių būrio palaikymo.

Atlygio neprašė

Ir štai spalio 15-ąją, po keturių parų klajonių, Ričį pavyko pavyti kelyje pakeliui iš Kalotės į Kretingą.

Viena jo ieškojusių savanorių Kristina įsiviliojo Ričį į savo automobilį ir iškart pranešė Annai.

Šįkart dingusio seno ir beveik aklo šunelio istorija baigėsi laimingai, už tai jo šeimininkė labai dėkinga naujai įgytiems draugams.

"Neįtikėtinai daug žmonių atsiliepė į pagalbos šauksmą ir įsitraukė į paieškas. Esu labai sujaudinta ir nepaprastai jiems dėkinga. Dar suprantu, jeigu būtų pažadėtas koks piniginis atlygis, tačiau žmonės ieškojo Ričio be jokio išskaičiavimo. Tiesiog padėjo ištikus nelaimei. Ačiū jiems visiems. Per šitą nelaimę atradau daugybę draugų", – džiaugėsi A.Balaklijec.

Rašyti komentarą
Komentarai (10)

Džiuljeta

Turiu tokį patį, tik dar vyresnį augintinį - 12-os metų. Ši veislė yra ypatinga, jie ne tokie kaip visi kiti, praktiškai kambariniai šunys, neprisitaikę gyventi lauko sąlygomis. Manasis irgi jau prastokai mato, uoslė nebe kokia. Tad kaip jam, likusiam vienam miške orientuotis? Realiai jaudinausi ir itin apsidžiaugiau, kai perskaičiau, kad surastas.

Jelena

Pagarba neabejingiems žmonėms.

Mel

Gafas, koks jus bambeklis... kas blogo, kad zmones susivienijo ir surado suni? Kaip senas dedas burbuliuojat
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS