„Sidabrinė gija“ šoks savo ir kitų džiaugsmui | Diena.lt

„SIDABRINĖ GIJA“ ŠOKS SAVO IR KITŲ DŽIAUGSMUI

  • 1

Klaipėdiečių liaudiškų šokių kolektyvas „Sidabrinė gija“, vadovaujamas Irenos Marijonos Gelgutienės, šeštadienį rengia koncertą „Dar ratą ratelį gražioj šeimynėlėj“, skirtą kolektyvo 35-mečiui.

Prieš 35 metus choreografinio kolektyvo „Inkarėlis“ vaikų tėveliai, susižavėję vaikučių šokiais ir pareiškę norą šokti patys, susibūrė į liaudiškų šokių kolektyvą. Pamėgę šokį ir patyrę pirmųjų konkursų laimėjimo džiaugsmą nebegalėjo išsiskirti.

Aktyvūs jie miesto, Vakarų Lietuvos krašto dainų šventėse ir kituose šventiniuose renginiuose. Nuo 1985 m. kolektyvas – respublikinių bei pasaulio lietuvių dainų ir šokių švenčių dalyvis, šalies choreografinių kolektyvų konkurso ,,Pora už poros“ prizininkas.

„Sidabrinė gija“ dalyvauja ne tik šalies, bet ir tarptautiniuose šokių festivaliuose. Ji pasirodė festivaliuose Čekijoje, Estijoje, Moldovoje, Prancūzijoje, po triskart Latvijoje ir Lenkijoje, dusyk Vokietijoje. Už meninį lygį, veiklą ir pasiektus rezultatus „Sidabrinei gijai“ Lietuvos liaudies kultūros centras 2014 m. suteikė mėgėjų meno kolektyvų II kategorijos sertifikatą. Įsimintini 2014–2015 m. vasaros įspūdžiai iš šokių festivalių Lenkijoje, 2015 m. šokių konkurso „Myliu šokį“, kur laimėtos pirmoji ir antroji vietos.

„Sidabrinė gija“ dalyvauja Klaipėdos pagyvenusių žmonių asociacijos renginiuose ir pati juos organizuoja. Vieni iš tokių koncertų – „Graži mūsų šeimynėlė“, „Širdimi visad jauni“, nes niekas taip nesuartina žmonių kaip bendri pomėgiai, susibūrimai.

Bėgant metams būta visko, bet kolektyvo pradininkai – Bronius ir Birutė Kerpės, Andrius Šakauskas iki šių dienų pilni energijos, nes šokis jiems – kaip tas gyvybės eliksyras, kuris stiprina, ramina, ir širdimi jie išlieka visada jauni. Į šokio sūkurį „Sidabrinėje gijoje“ daugiau nei prieš dešimtmetį įsisuko Laimutė Šarapnickienė, Anastazija Sabuitienė, Nijolė Mažeikienė, Kęstutis Preikšaitis, Gediminas Arnastauskas, Antanas Gudonis, Dalia Galdikienė, gaiviu pavasario vėjeliu į „Sidabrinės gijos“ gretas įsisuko Kęstutis Kusas su žmona Elvyra.

Kiek dar metų ,,Sidabrinė gija“ priskaičiuos, vienas Dievas težino. Tačiau šiemet gegužės 21 d. 14 val. Klaipėdos bendruomenės namuose (Debreceno g. 48) tikrai vyks koncertas „Dar ratą ratelį gražioj šeimynėlėj“, skirtas kolektyvo kūrybinės veiklos 35-čiui ir Pasaulinei kultūrų puoselėjimo dienai.

Dalyvaus šokių kolektyvas „Šimtažiedis“ iš Vilniaus, ansamblis „Linas“ iš Panevėžio, taip pat klaipėdiečiai – „Inkarėlio“ šokėjai, klubo „Rūta“ mišrus vokalinis ansamblis, kapela „Ryto pašvaistė“.

Įėjimas – laisvas.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

kam idomu

taigi ani nešoka o vaikščioja.Kur dingo jaunimas tokioje saviveikloje?

SUSIJUSIOS NAUJIENOS