Skambančios fortepijonų planetos suksis Klaipėdos koncertų salėje | Diena.lt

SKAMBANČIOS FORTEPIJONŲ PLANETOS SUKSIS KLAIPĖDOS KONCERTŲ SALĖJE

Klaipėdos koncertų salėje penktadienį 18 val. koncertuos Rūtos Rikterės ir Zbignevo Ibelhaupto fortepijoninis duetas.

Kūrybinės veiklos 25-mečiui skirtoje programoje „Skambančios planetos“ dominuos galingi, plataus užmojo opusai. Tarp jų bus F.Liszto simfoninė poema „Preliudai“, G.Holsto siuitos „Planetos“ fragmentai, R.Wagnerio operos „Skrajojantis olandas“ uvertiūra, M.Ravelio „Valsas“. Meninių ambicijų nestokojančio fortepijoninio dueto interpretacija priartės iki simfoninio skambesio.

Rūta ir Zbignevas baigė Lietuvos muzikos ir teatro akademiją (LMTA) ir jos asistentūrą-stažuotę. Abu pianistai yra tarprespublikinio M.K.Čiurlionio konkurso laureatai. 1989 m. pradėję groti duetu, jie netrukus pelnė tarptautinio fortepijoninių duetų konkurso Romoje laurus, o 1997 m. – Lietuvos nacionalinę kultūros ir meno premiją.

Pianistų atliekama muzika skambėjo tarptautiniuose festivaliuose Rusijoje, Ukrainoje, Lenkijoje, Danijoje, Slovėnijoje, Vokietijoje, Baltarusijoje. Surengti rečitaliai Japonijoje, Šveicarijoje, Italijoje, Prancūzijoje, Airijoje, Latvijoje ir kitur. Duetas koncertavo su Lenkijos radijo nacionaliniu simfoniniu, Baltarusijos valstybiniu kameriniu, Lietuvos nacionaliniu simfoniniu, Lietuvos kameriniu ir kitais orkestrais.

Ansamblio repertuare – kūriniai dviem fortepijonams ir fortepijonui keturioms rankoms nuo baroko iki mūsų dienų. Rinkdamiesi programas, Rūta ir Zbignevas ieško retų ir įdomių opusų, nuosekliai plėtoja savo menines vizijas, o atlikdami sudėtingiausius kūrinius, visada demonstruoja „aukštąjį pilotažą“. Ansamblio muzikavimas pasižymi nepriekaištinga technika, racionalaus ir emocionalaus pradų darna, puikiu meniniu skoniu ir stipria įtaiga.

 

GALERIJA

  • R.Rikterė.
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS