„Skrydis Paryžius–Niujorkas“: Palangos Kurhauze koncertuos multiinstrumentalistas V. Danielius | Diena.lt

„SKRYDIS PARYŽIUS–NIUJORKAS“: PALANGOS KURHAUZE KONCERTUOS MULTIINSTRUMENTALISTAS V. DANIELIUS

  • 0

Birželio 18 d. Palangoje vyks „Lietuvos talentų 2022“ vicečempiono Vytenio rengiamas koncertas, kuris leis vienu kelionės bilietu aplankyti ir Paryžių, ir Niujorką. Atlikėjas su gerbėjais dalinsis ir puikiai pažįstamais kūriniais, ir naujomis dainomis.

Vytenis dovanos sau artimiausias dainas

Akademinėje scenoje Vytenis Danielius – ryškiausiai pasižymėjęs kaip jaunosios kartos akordeonistas, pelnęs apdovanojimus daugiau nei 30-yje pasaulinio masto konkursų: Kinijoje, Prancūzijoje, Belgijoje ir kt. šalyse.

Vienas ryškiausių laimėjimų – pergalė „Castelfidardo 2021“ konkurse – suaugusiųjų pramoginio žanro kategorijoje.

Atlikėjo atliekamų žanrų spektras platus – apima klasikinę, pramoginę muziką, džiazą, taip pat neatsiejamas žanras – paties Vytenio kūryba.

„Aš esu alkanas potyrių. Tos įvairios veiklos mane įkvepia mylėti muziką ir keistis. Gyvenu muzikoje, būtų sunku apsiriboti vienu instrumentu. Iš gyvenimo imu kuo daugiau, aktyviai keliauju, palaikau fizinę formą. Aš labai daug planuoju. Viską, ką dabar darau su koncertine veikla, suplanavau jau daugiau kaip prieš 10 metų. Būdamas 15-os supratau, kad noriu groti ne tik akordeonu.

Mano didžiausias įkvėpėjas, kai buvau vaikas, buvo mano brolis, nes jis irgi grojo akordeonu. Aš mažas net nežinojau kitų instrumentų, nes negalvojau apie juos“, – prisimena Vytenis.

„Visi instrumentai, kuriuos valdau, man yra kaip spalvų paletė, su kuria galiu tapyti kiekvieną dainą skirtingomis spalvomis. Žinoma, daugelyje spalvų dominuoja akordeonas – instrumentas, kuriuo turiu ką pasakyti scenoje daugiausiai. Tačiau, kodėl gi nenuspalvinus kūrinių papildomais fortepijono, saksofono, vokalo garsais? Visa tai sujungia „Loop station“ technologija, gebanti sujungti visus garsus į vienį“, – sako multiinstrumentalistas.

Bilietai: https://kakava.lt/renginys/vytenis-danielius-skrydis-paryzius-niujorkas/2571/6469.

GALERIJA

  • „Skrydis Paryžius–Niujorkas“: Palangos Kurhauze koncertuos multiinstrumentalistas V. Danielius
Vytenis Danielius
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS