Smuiko ir gitaros amžių dvikova | Diena.lt

SMUIKO IR GITAROS AMŽIŲ DVIKOVA

  • 0

Gruodžio 31 d. 20 val. Juodkrantėje, Liudviko Rėzos kultūros centro salėje, vyks muzikinė kova, kurioje susirungs du virtuozai ir seni bičiuliai – Lietuvos valstybinio simfoninio orkestro pirmasis smuikas Zbignevas Levickis ir gitaros virtuozas Aurelijus Globys.

Koncerte „Smuiko ir gitaros amžių dvikova“ bus gausu emocijų, aistrų, meistriško skambesio, energingo ritmo ir, žinoma, juoko.

„Žodis „dvikova“ dabartiniais laikais visada skamba intriguojamai. Atrodo, kad technologijų ir demokratijos amžiuje tai nerealus dalykas, ir staiga netikėtai galima tai pamatyti ir išgirsti. Tik ginklai – smuikas ir gitara – tokie malonūs sielai, emocingi ir romantiški. Idėja gimė patiems muzikantams – dviem profesionalams, kurie jau daug metų scenoje ieško naujų išraiškos formų. Kaip matome iš auditorijos reakcijos – eksperimentas pavyko“, – istorijos užuomazgas atskleidė koncerto rengėjas, prodiuseris Gintaras Kamsiukas.

Kas lemia tokią sėkmę? Pasak G.Kamsiuko, daugiausia energijos žiūrovams suteikia nuoširdūs ir atviri muzikantai scenoje: „Visada įdomu klausytis ir stebėti šiuos du puikius instrumentus, scenoje skambančius kartu. Nepaisant to, kad labai skiriasi jų grojimo technika, tembrai, išgaunamo garso stiprumas, scenoje jie puikiai papildo vienas kitą, tarsi susilieja į vieną mažą orkestrą, kuris tiesiog užburia auditoriją. Mūsų, organizatorių, tikslas – renginio metu emociškai „sujungti“ atlikėjus ir publiką į bendrą visumą. Kai tai pavyksta, jausmas būna nerealus, visi lieka laimingi ir pakylėti. Todėl mes visuomet su atlikėjais ilgai ir kruopščiai deriname koncertines programas ir ieškome optimalaus santykio. Dažniausiai tai pavyksta sėkmingai įgyvendinti.“

Turbūt ir publikai jau smalsu sužinoti, kas nugalės šį kartą – rokas ar klasika? Mozartas ar Stingas? Kieno stygos šį sykį atlaikys iki galo ir pelnys ne tik žiūrovų simpatijas, bet ir pergalės laurus? Koncerto rengėjai žadėjo, kad bus ne tik skambesio, bet ir intrigos, energijos, o svarbiausia – begalinės meilės savo mūzai. Įėjimas – laisvas.

Linksma koncerto nuotaika publiką lydės į Naujuosius metus. Gruodžio 31 d. 24 val. Juodkrantės dangų nušvies įspūdingi fejerverkai, Kuršių marių krantinėje ties Raganų kalnu, prie Juodkrantės miesto šventinės eglės, vyks smagi diskoteka.

GALERIJA

  • Smuiko ir gitaros amžių dvikova
Organizatorių nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS