Tarptautiniame konkurse vėl įvertinti jaunųjų klaipėdiečių piešiniai | Diena.lt

TARPTAUTINIAME KONKURSE VĖL ĮVERTINTI JAUNŲJŲ KLAIPĖDIEČIŲ PIEŠINIAI

Klaipėdos karalienės Luizės jaunimo centro "Varsos" dailės studijos mokytojos Loretos Laurinavičienės auklėtinės vėl įvertintos tarptautiniame konkurse, šįkart Prancūzijoje. Iš keliolikos siųstų piešinių komisija diplomus skyrė šešioms jaunosioms dailininkėms.

Daugiau nei 40 metų aktyviai veikiantis vaikų ir jaunimo UNESCO Louis François centras (Prancūzijoje) paskelbė piešinių konkursą, kurio tema – "Ateities prisiminimai".

Šiame kūrybiniame projekte buvo galimybė dalyvauti kiekvienam pasaulio vaikui.

Keliolikos savo auklėtinių darbus į konkursą nusiuntė ir mokytoja L. Laurinavičienė.

L. Jakobsonaitės darbas.

Šešių jaunųjų klaipėdiečių – Agnės Mažeikaitės, Liepos Jakobsonaitės, Tomos Aleksandrovaitės, Aušrinės Ilgauskaitės, Amelijos Raulaitės ir Lukrecijos Dykovaitės piešiniai buvo įvertinti UNESCO Louis François centro diplomais.

"Tam konkursui buvo pateikta ne vienas tūkstantis darbų iš Europos, Amerikos ir Azijos šalių, taigi šeši laureatai tarp tokios gausybės dalyvių yra labai daug. Šios mergaitės yra dalyvavusios ne viename tarptautiniame konkurse ir yra ne kartą laimėjusios. Labai džiaugiuosi pasiekimais, nes šis konkursas Prancūzijoje yra prestižinis", – teigė mokytoja L. Laurinavičienė.

L. Dykovaitės darbas.

Daugiau nei tris dešimtmečius tapyti vaikus mokanti Klaipėdos karalienės Luizės jaunimo centro dailės studijos mokytoja L. Laurinavičienė turi kuo didžiuotis.

Jos mokiniai ne tik Lietuvoje, bet ir tarptautinėje arenoje skina prestižinių konkursų laurus jau daugybę metų.

GALERIJA

  • A. Raulaitės darbas
  • T. Aleksandrovaitės darbas
  • A. Mažeikaitės darbas
  • A. Ilgauskaitės darbas
Vytauto Liaudanskio nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Vida

Sveikinimai Loretai ir jos mokinėms, šaunuolės.

Oho

visai gerai piešia. Ne ką prasčiau už vadinamus dabartinius dailininkus. Gal net mieliau be erzinančių provokacijų ir estetinio kanibalizmo..Kokios šaunuolės. Sėkmės jums mergaitės

SUSIJUSIOS NAUJIENOS