XXI Nacionalinė Lietuvos bibliotekų savaitė Klaipėdoje: nauja realybė – naujos formos | Diena.lt

XXI NACIONALINĖ LIETUVOS BIBLIOTEKŲ SAVAITĖ KLAIPĖDOJE: NAUJA REALYBĖ – NAUJOS FORMOS

  • 0

Klaipėdos miesto savivaldybės Imanuelio Kanto viešoji biblioteka balandžio 23–30 d. kviečia į XXI Nacionalinės Lietuvos bibliotekų savaitės „Nauja realybė – naujos formos“ renginius. Parengta turininga ir įdomi 20 renginių programa visai šeimai: virtualios edukacijos ir ekskursijos, konkursai, akcijos ir viktorinos, literatūros ir meno parodos.

Ypatingas dėmesys – vaikams

Kultūrinę programą pradės balandžio 23 d. bibliotekos „YouTube“ kanalu transliuojamas konkurso „Klaipėdos knyga 2020“ renginys – leidinio „Senosios Klaipėdos kapinės“ pristatymas. Balandžio 26 d. „Zoom“ platformoje bus transliuojamas edukacinis renginys „Ispanijos laiškai“: pažintis su flamenko šokiais. Balandžio 27 d. Pempininkų bibliotekos FB paskyroje vyks susitikimas su dainininke Jurga Šeduikyte ir knygos „Lipt stogais ir žiūrėt žemyn“ sutiktuvės, o balandžio 28 d. – Ryto Šalnos knygos „KIA ORA. Naujoji Zelandija“ pristatymas.

Ypatingas dėmesys bus skiriamas virtualioms edukacijoms ir vaikų ekskursijoms. Balandžio 16–30 d. bibliotekos Vaikų padalinyje priešmokyklinių ir pradinių klasių vaikų grupėms „Visą tiesą apie biblioteką...“ atskleis Raudonkepuraitė, Pepė Ilgakojinė ir net Ateiviukas Ufas. Vaikų centro „Gerviukas“ priešmokyklinėms grupėms skirtos edukacijos „Lietuva ir jos simboliai“ primins svarbiausius Lietuvos valstybės simbolius – himną, herbą ir vėliavą, padės kartu statyti Gedimino pilį. Balandžio 23–30 d. pradinių klasių mokiniai turės galimybę sužinoti, kas yra „Knygų MEMO“ – žaisdami susipažins su biblioteka ir skaitomiausiomis knygomis, atliks kitas smagias užduotis. Vaikų centre „Pelėdžiukas“ vyks pradinukams skirta ekskursija-viktorina „Biblioteka! Ar viską žinau?“.

Organizatorių nuotr.

Smagios akcijos ir viktorinos

Visą savaitę bibliotekos skaitytojai bus kviečiami dalyvauti smagiose akcijose, konkursuose ir viktorinose – įdomiai praleisti laiką, pasitikrinti žinias, o gal net pasijusti nugalėtojais.

Vaikai turėtų nepraleisti galimybės tapti piešinių konkurso „Ateities biblioteka“ dalyviais – pavaizduoti, kokią mato biblioteką po 20 ar daugiau metų. Jaunimo padalinys buria į smagią, įdomią ir šmaikščią „Kahoot“ viktoriną „Jaunimo biblioteka ir visos jos paslaptys“. Puikią progą dalyvauti „Kahoot“ edukacijoje-viktorinoje „Lietuvių autoriai kuria vaikams!“ turės ir mažieji skaitytojai – pirmosios ir antrosios klasių mokiniai susipažins su lietuvių autoriais ir jų kūryba. Akcijos „Užaugink bibliotekos medžiui lapus“ metu vaikai raginami į biblioteką atnešti arba atsiųsti e. paštu savo nupieštas mėgstamų knygų herojų arba patikusių minčių iš knygų iliustracijas – taip kartu visi sukurs bibliotekos medį. Dalyvių laukia ir originalus

Kalnupės bibliotekos iššūkis „Gražiausia bibliotekų savaitės veidaknygė“.

Virtualios ekskursijos ir parodos

„Švelnėjant karantino sąlygoms, laukiame apsilankant bibliotekose, jų skaityklose ir parodų salėse, tačiau nepraleiskite progos dalyvauti ir virtualiose ekskursijose: pamatykite moderniai atnaujintą „Kauno atžalyno“ biblioteką, taip pat pasinaudokite Technologijų žemėlapiu ir sužinokite, ką, kur ir kaip bibliotekoje galima išbandyti patiems, – intrigavo I.Kanto bibliotekos Suaugusiųjų aptarnavimo ir informacijos skyriaus vedėja Loreta Liutkutė. – Būtinai užsukite į Meno skyrių ir pasigrožėkite languose eksponuojama fotomenininkės Gretos Miro (Mironovičienės) sukurtu atvirukų rinkiniu „Laiškai“. „Kauno atžalyno“ padalinyje susipažinkite su įvairių formų literatūrine knygų paroda „Nauja forma – aš kitokia“. Be abejonės, jus nustebins virtuali paroda „Gražiausios pasaulio bibliotekos“, o jaukių akimirkų suteiks senjorės Albinos Bružilienės virtuali kūrinių ekspozicija „Darbai, gimę pandemijos metu“. Visa savaitės programa skelbiama bibliotekos interneto svetainėje www.biblioteka.lt. Ten galima rasti kultūrinių renginių, edukacinių pamokų, viktorinų, konkursų laiką ir sąlygas, taip pat sužinoti apie galimus programos pasikeitimus, į kai kuriuos renginius užsiregistruoti iš anksto.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS