Žaisminga akimirka – fotoalbume | Diena.lt

ŽAISMINGA AKIMIRKA – FOTOALBUME

Dienraščio "Klaipėda" fotografo Vytauto Liaudanskio nuotrauka, kurioje užfiksuotas dulkėse besivoliojantis arklys, įtraukta į kasmetį kultūros centro Dusetų dailės galerijos fotoalbumą "Žirgas fotografijoje". V.Liaudanskio nuotraukos į šį leidinį pakliūva jau ne pirmą kartą.

Vienas žaviausių gamtos kūrinių – žirgas visada buvo dailininkų, o vėliau ir fotografų kūrybos objektas.

Tad nekeista, jog žirgai nuolat fotografuojami, o gražiausios jų nuotraukos atsiduria parodose ar fotoalbumuose.

Dusetų dailės galerija jau 13 metų iš eilės Respublikinių tradicinių žirgų lenktynių Sartuose programą papildo menininkų kūrybos paroda "Žirgas fotografijoje", kurioje šiemet dalyvavo 95 fotografai iš Lietuvos, Lenkijos, Latvijos, Baltarusijos, Rusijos, Turkijos, Serbijos, Kroatijos, Bosnijos ir Hercegovinos, Vokietijos, Airijos ir Rumunijos.

Parodai komisija atrinko 55 autorių 101 įdomiausią, originaliausią fotografiją, tarp jų pateko ir V.Liaudanskio "Arklys kasosi nugarą".

"Aleksandrijoje, Kalvio muziejuje, vyko šventė. Diena buvo karšta. Raiteliai su žirgais buvo atlikę kažkokias rungtis, kai pamačiau, kaip vienas žirgas sumanė nusimaudyti dulkėse. Vaizdas nepakartojamas, kai toks didelis gyvūnas vartosi ant žemės. Užfiksavau ir parodos organizatoriams ši nuotrauka patiko", – pasakojo kolega Vytautas.

V.Liaudanskio nuotraukos į fotoalbumą "Žirgas fotografijoje" atrenkamos jau ne pirmą kartą.

2015 m. į jį pakliuvo dvi fotografijos, kuriose užfiksuotas Vytauto tėtis, per bulviakasį kaime darbiniu arkliuku vagojantis bulvių lauką.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS