Žurnalistės debiutas su jūrine knygele vaikams | Diena.lt

ŽURNALISTĖS DEBIUTAS SU JŪRINE KNYGELE VAIKAMS

Žurnalistė Ramunė Bandzienė išleido knygelę vaikams „Kalėdinė uosto istorija. Laivas paplūdimyje“.

Graži klaipėdietiška jūrinė istorija gausiai iliustruota piešiniais. Laivus, jūrininkus, jūrą, uostą piešė mokytojos Ligitos Ogintienės vadovaujami „Gilijos“ pradinės mokyklos mokiniai. Jie laikomi lygiaverčiai knygelės bendraautoriai.

„Vaikai – tai ne maži žmonės, o dideli pasaulio stebuklai… Šią jūrinę istoriją tikrai skaitysiu savo anūkėliams. Jie ypatingi, būnant su jais sustoja laikas, ir pats nejučia imi šypsotis“, – sakė Klaipėdos valstybinio jūrų uosto generalinis direktorius Arvydas Vaitkus.

„Knygutė skirta vaikams, bet pravers ir suaugusiems. Juk retas iš mūsų augdami nesvajojom apie jūras, tolimas keliones, kapitono pareigas, audras ir nuotykius“, – gražiai apie leidinį vaikams atsiliepė jūrų kapitonas Sigitas Šileris.

Gruodžio 18 d. 16 val. Klaipėdos apskrities viešosios I. Simonaitytės bibliotekos Gerlacho palėpėje vyks knygelės pristatymas. Autorė R. Bandzienė papasakos, kaip daugybę metų nešiojosi idėją sukurti klaipėdietišką jūrinę knygelę vaikams, kurioje tarsi girdėtųsi bangų šniokštimas. Įgyvendinti šį sumanymą ėmėsi ir tarsi paraginta kolegų, kurie sakė, kad tokia knygelė būtų „super“.

GALERIJA

  • Autorė: žurnalistė R.Bandzienė debiutavo su jūrine knygele vaikams „Kalėdinė uosto istorija. Laivas paplūdimyje“.
  • Nuostabu: knygelėje nedaug teksto, bet joje yra pakankamai išraiškingi vaikų priešiniai.
Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Puiku

Puiku, kai atsiranda rėmėjų. Laivyno savo beturime tik likučius, bet knygelės tikrai reikalingos.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS