Žvejybos uosto rajono bendruomenė papuošė keturias elektros pastotes | Diena.lt

ŽVEJYBOS UOSTO RAJONO BENDRUOMENĖ PAPUOŠĖ KETURIAS ELEKTROS PASTOTES

  • 0

Į vasarą Klaipėdos Žvejybos uosto rajono bendruomenė žengė su keturiomis menininkės Neringos Dubietytės darbais papuoštomis transformatorinėmis. Šią gyventojų iniciatyvą finansiškai parėmė Klaipėdos laisvosios ekonominės zonos (LEZ) valdymo bendrovė.

Bent keleto metrų ilgio ir aukščio darbai jūrine tematika šį pavasarį buvo įgyvendinti ant elektros pastočių daugiabučių kiemuose Naikupės, Kalnupės, Rambyno ir Nidos gatvėse. Patys gyventojai nustatė poreikį papuošti nykiai atrodžiusias transformatorines, o N. Dubietytės darbai išrinkti po balsavimo.

„Sveikintina buvo tai, kad į diskusijas įsitraukė viso Žvejybos uosto rajono gyventojai – tai dar labiau sujungė žmones į stipresnę bendruomenę. Šitaip vis gražėja mūsų rajono estetinė gyvenamoji aplinka“, – padėkoje Klaipėdos LEZ rašė gyventojų buvusi bendruomenės pirmininkė Rasa Senkienė.

Klaipėdos LEZ jau kelerius metus remia ir kitų teritorijos kaimynystėje esančių gyventojų bendruomenių inicijuotus projektus.

Žvejybos uosto rajono bendruomenės nuotr.

Be šio transformatorinių projekto, pernai buvo suteikta parama benzininiam traktoriukui ir LED šviestuvui su baterija Paupių bendruomenei, taip pat pagalba papuošiant ir nupuošiant Kalėdų eglutes bei organizuojant vaikų namų „Rytas“ ekskursiją kartu su Berželio bendruomene.

Pasak Klaipėdos LEZ valdymo bendrovės direktoriaus pavaduotojo Raimondo Bako, Klaipėdos laisvoji ekonominė zona didžiuojasi galėdama prisidėti prie gyventojų iniciatyvų – būtent tai kuria tvarius ir ilgalaikius ryšius.

„Tam tikra prasme prisidedame prie demokratinių procesų, diskusijų ir įsitraukimo skatinimo – juk patys gyventojai išrenka ir mums pasiūlo jiems svarbiausius projektus. Tikiu, kad diskusijos ir bendruomeniškumas yra tvariausias visuomenės raidos kelias, todėl tokius projektus ketiname tęsti ir ateityje“, – teigė LEZ atstovas.

GALERIJA

  • Žvejybos uosto rajono bendruomenė papuošė keturias elektros pastotes
  • Žvejybos uosto rajono bendruomenė papuošė keturias elektros pastotes
  • Žvejybos uosto rajono bendruomenė papuošė keturias elektros pastotes
Žvejybos uosto rajono bendruomenės nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS