AAD direktorė: neaišku, kiek gruodžio pabaigoje į Baltijos jūrą išsiliejo naftos | Diena.lt

AAD DIREKTORĖ: NEAIŠKU, KIEK GRUODŽIO PABAIGOJE Į BALTIJOS JŪRĄ IŠSILIEJO NAFTOS

Aplinkos apsaugos departamentas (AAD) dar neturi informacijos, kiek į Baltijos jūrą išsiliejo naftos, kai gruodžio pabaigoje nutrūko žarna Lenkijos koncernui „Orlen Lietuva“ priklausančiame Būtingės terminale.

„Žarna dar nėra rasta. (...) Ji šiuo metu yra kažkur jūroje, todėl mes negalime kalbėti apie tyrimo baigtį“, – Seime žurnalistams sakė AAD direktorė Olga Vėbrienė.

„Pagal techninę specifikaciją mes galime spėti, žinome, kiek gali būti toje žarnoje teršalų. Mes ir sakome, kad kiekiai dar nepatvirtinti ir neaiškūs. Galime tik sakyti, kad pagal specifikaciją joje galėjo būti x tonų teršalų. Jeigu nerandame tos žarnos, yra vieni veiksmai, jeigu randame – kiti“, – pridūrė ji.

Pasak O. Vėbrienės, gana greitai tyrimas turėtų būti baigtas.

„Iki mėnesio galbūt (gali trukti tyrimas – BNS), dokumentai surinkti, mūsų inspektoriai dirba nuo pirmos dienos, kai išsiliejo, pradėjom neplaninį patikrinimą“, – aiškino AAD vadovė.

Tačiau ji pabrėžė, kad „dar yra šiek tiek“ klausimų, į kuriuos nėra atsakymų, todėl „būtent nuo jų“ priklausys, ar tyrimas bus pratęstas. 

„Orlen Lietuva“ iš pradžių teigė, kad galėjo išsilieti 480 litrų naftos, o Aplinkos ministerija mano, kad į aplinką galėjo išsilieti iki dviejų tonų naftos.

Per Būtingės terminalą „Orlen Lietuva“ naftą importuoja nuo 2006 metų, kai Lenkijos koncernas „Orlen“ įsigijo tuometinę „Mažeikių naftą“.

Nuo 1998 metų veikiančiame terminale 1999-2008 metais yra įvykę keturi didesni ar mažesni incidentai.

Rašyti komentarą
Komentarai (12)

Lietuvis.

Direktore mažiau politikuok,o dirpk savo darbą.Butu mano valia senei būčiau atleidęs.

> > jis

Nejuokink nuotraukų žiūrėtojau :)

Nusibodo

Kiekvieną kartą kalbant apie teršalus, rar kažką visą laiką yra prie straipsnių kišama "Šakių" laivo nuotrauką... Primityvumas begalinis, gal tą žarnos likutį ar latvius, ar Būtingės "gabalėlį" parodykit? Užuojauta redakcijos kolektyvui dirbančiam tokiais metodais.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS