Klaipėdos abiturientai laiko svarbiausią egzaminą | Diena.lt

KLAIPĖDOS ABITURIENTAI LAIKO SVARBIAUSIĄ EGZAMINĄ

Šeštadienį 9 val. ryto visoje Lietuvoje prasidėjo lietuvių kalbos ir literatūros brandos egzaminas, kurį turėjo laikyti apie 30 tūkst. šalies abiturientų. Klaipėdoje šį egzaminą laiko apie 2 tūkst. moksleivių.

Anot savivaldybės Švietimo skyriaus specialistės Rūtos Rimkuvienės, egzaminas prasidėjo sklandžiai.

Nacionalinio egzaminų centro duomenimis, valstybinį egzaminą šiemet laiko apie 18,4 tūkst. (Klaipėdoje – 1 077) moksleiviai, mokyklinį – 10,6 (Klaipėdoje – apie 900) abiturientų.

Klaipėdoje valstybinis egzaminas vyksta 9 ugdymo įstaigose – egzaminų laikymo centruose. Egzaminą laikyti buvo užsiregistravę 1 088 abiturientai), 11 į egzaminą neatvyko.

„Iš tų 11 neatvykusiųjų į valstybinį egzaminą – 5 eksternai, dar keturi moksleiviai nebaigė mokslo metų, tai jie ir neturėjo atvykti. Ir tik du moksleiviai į egzaminą neatvyko dėl kol kas neaiškių priežasčių. Nė vienas abiturientas iš egzamino pašalintas nebuvo, viskas vyksta tvarkingai ir sklandžiai“, – džiaugėsi R.Rimkuvienė.

Nė vienas abiturientas iš egzamino pašalintas nebuvo, viskas vyksta tvarkingai ir sklandžiai.

Egzaminas vyks iki 13 valandos. Mokiniai rašo rašinį, pasirinkę vieną iš keturių siūlomų temų: dviejų samprotaujančiųjų ir dviejų literatūrinių. Prie kiekvienos temos pateikti du autoriai, tačiau jie tik rekomenduojami.

Reikalavimas remtis bent vienu privalomu autoriumi lieka.

Kaip ir pernai, mokiniai 20 minučių galėjo naudotis suskaitmenintais privalomųjų programos autorių kūriniais kompoiuteryje, atjungtame nuo interneto tinklo.

Egzaminai rašomi juodai rašančiu rašikliu, esą taip palengvinamas vertintojų darbas, kadangi rašiniai bus skaitmeninami. Dalis lietuvių kalbos ir literatūros brandos egzaminų šiemet bus verstinami nuotoliniu būdu.

Šis egzaminas yra privalomas ir pats svarbiausias, jo neišlaikę moksleiviai negaus brandos atestato.

GALERIJA

  • Klaipėdos abiturientai laiko svarbiausią egzaminą
  • Klaipėdos abiturientai laiko svarbiausią egzaminą
  • Klaipėdos abiturientai laiko svarbiausią egzaminą
Vytauto Liaudanskio nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Lietuvių filologė

Straipsnis apie lietuvių kalbos ir literatūros brandos egzaminą, bet pats straipsnio autorius nesilaiko taisyklingos kalbos normų :) Nėra samprotaujančių temų, juk tema nėra gyvas objektas, kuris pats galėtų samprotauti, tai reikėtų žinoti, kad tiek metų vykstančiame egzamine yra ne samprotaujančios, o samprotavimo temos. Taip pat žodžiai "kompoiuteryje" ir "verstinami" klaidingai parašyti matyt dėl to, kad labai skubėta. Neskubėkime ir būsime pirmi :) Geros dienos

SUSIJUSIOS NAUJIENOS