Aiškinamasi, ar R. Masiulis galėtų vadovauti „Klaipėdos naftai“ | Diena.lt

AIŠKINAMASI, AR R. MASIULIS GALĖTŲ VADOVAUTI „KLAIPĖDOS NAFTAI“

  • 3

Seimo Teisės ir teisėtvarkos komiteto vadovė „valstietė“ Agnė Širinskienė prašo Vyriausiosios tarnybinės etikos komisijos (VTEK) įvertinti, ar buvęs susisiekimo ministras Rokas Masiulis galėtų vadovauti valstybės valdomai bendrovei „Klaipėdos nafta“, nesukeldamas interesų konflikto.

Politikė pirmadienį pranešė pateikusi prašymą VTEK.

Pasak pranešimo, Seimo narė klausia, ar buvęs ministras gali sudaryti darbo sutartį su  „Klaipėdos nafta“, nepažeisdamas Viešųjų ir privačių interesų derinimo valstybinėje tarnyboje įstatymo, numatančio vienerių metų atšalimo laikotarpį ir ribojančio valstybės politikų bei tarnautojų teisę įsidarbinti tose srityse, kurias jie kuravo.

„R. Masiulio vadovaujama ministerija rengė transporto srities planavimo dokumentus, nuolat kontroliavo jų įgyvendinimą. Dalis šių teisės aktų – tiesiogiai susiję su „Klaipėdos naftos“ veikla, jos infrastruktūros, logistikos užtikrinimu ir kontrole. Tad ar R. Masiulis gali dalyvauti „Klaipėdos naftos“ vadovo konkurse?“ – klausia A. Širinskienė.

Anot jo, R. Masiulis pasirašė ir ES lėšomis finansuojamo su 32,8 mln. eurų vertės Pauosčio kelyno rekonstrukcijos, užtikrinančios cisternų su naftos produktais pristatymą į „Klaipėdos naftos“ estakadas, projektu susijusius dokumentus.

„R. Masiulio parašu taip pat tikslintos uosto rinkliavų taisyklės suskystintų gamtinių dujų tanklaiviams, atvykstantiems į „Klaipėdos naftą“. Tokie ministro veiksmai teikė „Klaipėdos naftai“ apčiuopiamą naudą ir buvo palankūs įmonei“, – teigia Seimo narė.

Pasak jos, „R. Masiulis rūpinosi ir kai kurių „Klaipėdos naftos“ vadovų karjera – jis patvirtino Klaipėdos uosto tarybą, į kurią buvo paskirtas „Klaipėdos naftos“ naftos verslo direktorius Darius Šilenskis, be to, jis galėjo padėti buvusiam prezidentės Dalios Grybauskaitės patarėjui Arūnui Moliui tapti „Klaipėdos naftos“ suskystintųjų gamtinių dujų tarnybos direktoriumi.

„Tokie, kartais net darbo santykius peržengiantys asmeniniai santykiai kelia klausimų, kaip R. Masiuliui įsidarbinus „Klaipėdos naftoje“ bus atribojami privatūs bei vieši interesai“, - teigia A. Širinskienė.

„Klaipėdos naftos“ valstybės akcijas patikėjimo teise valdo Energetikos ministerija.

R. Masiulis susisiekimo ministro pareigų neteko po prezidento rinkimų performavus Vyriausybę.

„Valstiečiai“ sakė, kad R. Masiulis nesusitvarkė su ministro pareigomis, priekaištavo jam dėl žvyrkelių asfaltavimo tempų. Pats R. Masiulis sakė, kad sulaukė „valstiečių“ pirmininko Ramūno Karbauskio keršto už Arvydo Vaitkaus atleidimą iš Klaipėdos uosto vadovo pareigų.

BNS žiniomis, į „Klaipėdos naftos“ vadovus pretenduoja R. Masiulis, iki 2014 metų rudens jau vadovavęs „Klaipėdos naftai“, ir laikinai įmonei dabar vadovaujantis D. Šilenskis.

Pasak šaltinių, laimėtojas turėtų būti patvirtintas spalio 24 dieną valdybos posėdyje.

R. Masiulis anksčiau BNS yra patvirtinęs, kad dalyvauja konkurse. D. Šilenskis, kuris yra Klaipėdos rajono mero, buvusio žemės ūkio ministro „valstiečio“ Broniaus Markausko svainis, anksčiau BNS teigė nieko nekomentuojantis, kol nesibaigusi atranka.

Nuo 2017 metų balandžio „Klaipėdos naftai“ vadovavęs Mindaugas Jusius nuo liepos 26 dienos paliko įmonę. Jis sako, kad pasitraukė dėl asmeninių priežasčių.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

Muchamedas

Galimai zydo iesko, kad taip ilgai "sprendzia"?

Šiaip

Šiaip, kokio dydžio turi būti pyrago kąsnis, kad jūs, kalbu apie visus partinius, paspringtumėt. Patriotai chrenavi. Visus ir visų partijų atstovus, kada nors vistiek teis, tai tik laiko klausimas.

Hahaha

Klaipėdos miesto okupaciją Vilniaus isgamu

SUSIJUSIOS NAUJIENOS