Aiškinosi, kaip spręs smarvės problemą uostamiestyje: „Branda LT“ plano neturi? | Diena.lt

AIŠKINOSI, KAIP SPRĘS SMARVĖS PROBLEMĄ UOSTAMIESTYJE: „BRANDA LT“ PLANO NETURI?

Dar pernai piketus prieš kvapų taršą Dumpiuose rengę klaipėdiečiai viliasi, kad juodajame sąraše atsidūrusios įmonės padarys išvadas ir atšilus orams jiems nebeteks kęsti baisaus tvaiko. Šiuo klausimu savivaldybėje posėdžiavo speciali darbo grupė.

Pietinės miesto dalies gyventojai iki šiol skundžiasi akis ir gerklę graužiančia smarve. Klaipėdos miesto savivaldybės administracijoje sudaryta darbo grupė aiškinosi, ko laukti šiltuoju metų laiku, kai kvapai dar suintensyvėja ir tampa sunkiai pakeliami.

Darbo grupė, sudaryta iš savivaldybės ir kontroliuojančių institucijų atstovų domėjosi, kokias kvapų mažinimo priemones šiemet taikys Dumpių kaime veikiančios bendrovės „Klaipėdos vanduo“ ir „Branda LT“.

„Klaipėdos vandens“ Pardavimų departamento direktorė Eglė Alonderienė patikino, kad pavasarį įmonė ketina užbaigti pernai pradėtus darbus – iki kovo 18-osios bus uždengti gravitaciniai tankintuvai, o, atšilus orams, nuo gegužės pradžios iki spalio pabaigos, žadama sumažinti kvapus nuotekose.

Tuo metu priemonės, kurias atsakingų institucijų atstovams pristatė bendrovė „Branda LT“ direktorius Evaldas Stakė, darbo grupės nariams sukėlė daugiau klausimų.

Nepaisant to, kad šios įmonės kvapų tarša viršijo maksimalius kvapų taršos vienetus, ji nepateikė jokios priemonės, kaip šiemet kovos su tarša kvapais.

Pasak savivaldybės atstovų, kvapų mažinimo priemonių plano pasigedo ir pasitarime dalyvavę Visuomenės sveikatos centro specialistai, kurie, be kita ko, iki posėdžio negavo atsakymų į savo paklausimus.

Esą bendrovė „Branda LT“ yra numačiusi atlikti poveikio aplinkai vertinimo atrankos procedūras, tačiau kada realiai tai bus daroma – neaišku. „Brandos LT“ atstovas užsiminė apie įmonės ketinimus vykdyti šalutinių gyvūninių produktų ir kitų bioskaidžių atliekų, turinčių specifinį kvapą, priėmimą ir rūšiavimą (šiuo metu ši veikla yra uždrausta), todėl susirinkusiesiems kilo rimtų abejonių, ar kvapų taršos mažinimui nekils papildomų grėsmių.

Išvadas dėl bendrovės „Branda LT“ indėlio į kvapų mažinimą ketinama daryti tada, kai bus atliktas poveikio aplinkai vertinimas. Pareikalauta, kad įmonė pakartotinai per mėnesį pateiktų pagrįstą kvapų taršos mažinimo priemonių planą.

„Galima tikėtis, kad šylant orui nemalonių kvapų mieste bus mažiau – patys taršiausi bendrovės „Klaipėdos vanduo“ įrenginiai bus uždengti“, – apibendrino Klaipėdos savivaldybės Aplinkos kokybės skyriaus vedėja Rasa Jievaitienė.

Rašyti komentarą
Komentarai (14)

Pastaba

Imkite pavyzdį iš Baltarusijos batka tuoj tokius sutvarkytų. O va čia humanistai kad neiskaudintu neuzgautu jausmų kišenių. Paėmiai ir uzra.... tokius dalykus uždaryti.

Violė

Nu kad jau kl vanduo darys kazka,nu kad viska uzdengs,kvapus naikins ir viskas bus per pusmeti padaryta,klaipeda tiesiog nebesmirdes o pakalnutem kvepes,tik kur jie buvo 30 metu ,kai smardino visa klaipeda ,tik popieriuose pazadai ir liko,apie branda isvis tyliu,meslo kruvas atvirai dziovina

Tai

Asiliukam ką konservai liepia tą jie ir šneka ir galvoja todėl ir valstiečiai kalti dėl visko , gerai dar nekaltuna jų dėl žydų genocido ir sibiran trėmimo .
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS