Akcija „Darom“: gatvėse tebeguli suversti maišai | Diena.lt

AKCIJA „DAROM“: GATVĖSE TEBEGULI SUVERSTI MAIŠAI

Klaipėdos miesto gatvėse vis dar galima išvysti po pavasarinės švarinimo akcijos "Darom" suverstus maišus su šiukšlėmis. Pastarieji styro praėjus net dešimčiai dienų po renginio.

Talkininkų rankomis surinktos šiukšlės Sportininkų mikrorajone, Pušyno gatvėje, jau kuris laikas guli neliečiamos.

Maža to, šiukšlynas dar ir plečiasi.

Sukrauti spalvoti maišai išduoda, kad tai – akcijos "Darom" palikimas.

Pasirūpinti jais privalo Klaipėdos miesto atliekų vežėjai.

Gyventojai pastebi, kad ši problema uostamiestyje iškyla kiekvienais metais.

"Šiukšlės traukia šiukšles. Paliko dešimt maišų, kitą dieną toje vietoje atsirado dar keli, taip ir kaupiasi sąvartynas. Ir taip – kiekvieną kartą", – stebėjosi klaipėdietė.

Pati organizacija "Darom" Klaipėdoje egzistuoja tik teoriniu pagrindu, nes kasmet vykstančius renginius koordinuoja savivaldybės atstovai.

Organizatoriai teigė užsiimantys informacijos sklaida, rinkodara, visuomenės telkimu, priemonių perdavimu, bet ne realiu atstovavimu.

Viešosios įstaigos "Mes darom" projektų vadovė Justina Anglickytė atkreipė dėmesį, kad Vilniuje maišai su šiukšlėmis privaloma tvarka surenkami dar tą pačią dieną.

"Vilnius labai riboja taškų skaičių, jie turi tris įmones, 60 pasirenkamų tvarkyti vietų ir iškart viską susiveža. Kitos savivaldybės darbuojasi po truputį, nes, turbūt, neturi tiek pajėgumų", – svarstė J.Anglickytė.

Pasak Klaipėdos savivaldybės Kontrolės ir prevencijos poskyrio vedėjo Sauliaus Valiulio, artimiausiu metu teritorija Pušyno gatvėje bus sutvarkyta. Maža to, žmonės prieš porą dienų pranešė ir apie netvarkingai sumestas padangas.

Esą akcijoje dalyvavo ir neužsiregistravę klaipėdiečiai. Pastarieji savo iniciatyva taip pat rinko šiukšles, tačiau apie tai neinformavo atsakingų savivaldybės specialistų.

Vežėjai galėjo nepastebėti juodų maišų.

Akcijai "Darom" Klaipėdos savivaldybė šiemet priskyrė 56 teritorijas, tačiau tvarkytos tik 30 viešųjų erdvių. Mieste, paplūdimiuose ir miškuose iš viso darbavosi 25 įmonės ir organizacijos.

Rašyti komentarą
Komentarai (11)

Rinkėja

Atsakau - nebuvo ir nėra , patys nusprendėme , kad mero Klaipėdai - nereikia.

?

Ar mieste yra meras?

Vėtra

Skaičiau , kad šitą akciją koordinuoja Savivaldybė . Tai štai ir rezultatas. Kitaip Klaipėdoje dirbti dar neišmoko.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS