Akcijos „Vilties bėgimas“ dalyviai gali lengviau atsipūsti: kaukių neprireiks | Diena.lt

AKCIJOS "VILTIES BĖGIMAS" DALYVIAI GALI LENGVIAU ATSIPŪSTI: KAUKIŲ NEPRIREIKS

Rytoj uostamiestyje įvyks tradicinis "Vilties bėgimas". Šiųmetę akciją pandemija smarkiai apribojo, tačiau bėgikai vis dėlto plūstelės į gatves. Tiesa, jiems apsauginių kaukių dėvėti nereikės – tokia išlyga taikoma aukšto meistriškumo sportininkų varžybose.

Prie "Vilties bėgimo" akcijos daug žmonių prisijungs jau šį sekmadienį. Bėgikai miesto gatvėmis pasileis nuo 10 val.

Pasklidus pirmosioms žinioms apie tai, kad šiemet organizatoriai neatsisako planų rengti akciją, žmonėms kilo klausimų, kaip dalyviams seksis bėgti veidus pridengus apsauginėmis kaukėmis. Tačiau aiškėja, kad to neprireiks.

"Bėgikai bėga be kaukių. Mūsų bėgimas yra profesionalus. Tie reikalavimai nėra taikomi, nes vyks 10 km bėgimo plentu Lietuvos čempionatas. Likusios trasos – 5 km, 3 km, 0,75 km, vaikų – visos nukeltos į virtualią erdvę", – aiškino "Vilties bėgimo" akcijos koordinatorius Andrėjus Semionovas.

Fiziškai bėgimas sekmadienį bus nedidelis. Neuždarysime nei Pilies, nei Naujosios Uosto gatvių. Jas paliekame atviras. Bėgsime tik viena juosta.

Kaukių nereikės ir Vilties maratono bei Vilties pusmaratonio bėgikams.

Pašnekovas teigė, kad 10 km bėgimui, kuris įvardijamas kaip Lietuvos bėgimo plentu čempionatas, galima priimti neribotą skaičių žmonių, tačiau itin daug jų nesitikima.

"Visur kitur bus iki 300. Maratoną bėga 100, pusę maratono – 100 tiktai", – aiškino A. Semionovas.

Visi renginyje dirbsiantys savanoriai ir organizatoriai laikysis renginiams taikomų saugos reikalavimų ir dėvės kaukes.

Pašnekovas taip pat pabrėžė, kad šiemet saugumo sumetimais nuspręsta atsisakyti tradiciškai vykusių koncertų ir kitų veiklų.

"Fiziškai bėgimas sekmadienį bus nedidelis. Neuždarysime nei Pilies, nei Naujosios Uosto gatvių. Jas paliekame atviras. Bėgsime tik viena juosta", – nurodė A. Semionovas.

Tiesa, bėgimas virtualioje erdvėje tęsis visą mėnesį, tad, vertinant apskritai, tikimasi, kad akcija nepraras įprasto masiškumo.

Šiųmete akcija žmonėms esą siekiama įkvėpti vilties, tai reiškiama ir renginio šūkiu "Viltis stipresnė".

Rašyti komentarą
Komentarai (8)

Orakulas

Kažkodėl ant Klaipėdos paėjo tokia mada: bet kokiam pirstelėjimui bet kuria proga uždaryti miesto pagrindines arterijas. Yra visokiomis progomis organizuojami renginiai. Jų rengėjai prašo atitinkamų miesto tarnybų juos vykdyti. Jei rengėjams trūksta sveiko proto ir jiems visiškai DZIN kad jų fiestų metu kenčia miestas, tai gal bent leidimų davomo vietoje kas nors įdarbintų sveiko proto žmogų, kuris bent kiek apribotų tas nesąmones. Tame tarpe ir liūdnai begarsėjančią "jūrosa šventę". Nejaugi bėgikai negali į vieną ir į kitą trasos pusę bėgti uždaryta Tiltų gatve? Ar tikrai būtina trasą suprojektuoti tik uždarant Pilies ir Liepų gatves? Ar būtina, nors tai būtų ir sekmadienis, visiškai paralyžiuoti miesto viešąjį transportą? Ar apskritai kas nors jaučiasi atsakingu už tas nesibaigiančias masines gatvių uždarinėjimo reikia-nereikia nesąmones?

>opa

Tai kad ne tamstos vieno, o šimtų žmonių teisės pažeidžiamos, kurie paversti įkaitais, negali išvažiuoti iš savo namų ir svarbesniais nei gamta reikalais, vien dėl to, kad kažkam prireikė malonumo pabėgioti! Nesu nusiteikęs prieš šitą akciją, tik nesuprantu, kodėl organizuojama vis miesto centre ir tose pačiose gatvėse, lyg tai visoje Klaipėdoje jau daugiau gatvių nebeliko?.. Ir kodėl niekas nepraneša, kad vyks tokia akcija vos ne visą dieną, kad eismas bus uždarytas, kad žmonės galėtų iš anksto perstatyti mašinas kitur, kas čia per chamizmas, visiškas nesiskaitymas, prašom pasiaiškinti, organizatoriai?!!! O be to, galima be to bėgiojimo vienus metus ir pakentėti, juolab visiems aišku, kad siaučia maras, kam dar platinti virusą, lyg aukų būtų per mažai!

opa

kodel uzadrote gatves pusei dienos? jus pazeidziate mano teises su seima isvaziuoti i gamta ar kitur pailseti vien del kazkokiu begiku, kurie neaisku nuo ko bega. Tegul uzmiestyje gamtoje begioja- bus sveikiau arba Smiltyneje. kodel viduryje miesto???
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS