Ant batuto – futbolo varžybos | Diena.lt

ANT BATUTO – FUTBOLO VARŽYBOS

Savanoriško jaunimo iniciatyva organizuojamos futbolo ant batuto varžybos suvienijo miestiečius. Išbandyti šios neįprastos pramogos atvyko ne tik mažiausi klaipėdiečiai, bet ir jų tėvai.

Nevyriausybinės organizacijos "Pokyčių bendruomenės fondas" jaunuolių komanda miesto ir rajono gyventojams visą vasarą dovanojo smagų laisvalaikį.

Aptikę šią idėją internetinėje erdvėje, išmėginti ją nutarė ir patys. Kaip paaiškėjo, tai ne tik smagus užsiėmimas, bet ir savotiška socialinė priemonė, padedanti gyventojams artimiau susipažinti.

Pastarąjį kartą tris dienas miestiečiai nemokamai linksminosi batute prie vaikų globos namų "Rytas".

Kaip pasakojo "Pokyčių bendruomenės fondo" vadovė Regina Ševelkaitienė, žaidimo esmė yra labai paprasta. Jos žodžiais, stalo futbolas tiesiog perkeliamas į gyvų žmonių pasaulį. Ant pripučiamo  batuto dvi komandos po 3–7 žaidėjus rungiasi tris kėlinius po 5–10 minučių.

Kiekvienas dalyvaujantysis turi ribotą judėjimo lauką, nes žaidžia įsikibęs į pertvaras, kaip ir stalo futbolo žaidime.

"Įsigijome pripučiamą batutą ir tokiu būdu įsitraukėme į socialinę veiklą. Važinėjame po aplinkinius miestelius, įvairius festivalius, veikiame ir Klaipėdoje. Artimiausiu metu kelsimės į Danės skverą, kur rugsėjo 5 d. vyks Šeimų dienos. Taip pat dieną prieš tai organizuosime tarpmokyklines futbolo ant batuto varžybas", – sakė R.Ševelkaitienė.

Pašnekovės žodžiais, batuto paruošimas žaidimui užtrunka apie porą valandų. Esą pripūsti – pats paprasčiausias veiksmas. Tačiau jį dar teko kiek patobulinti ir integruoti linksmybėms. Inžinerinius mokslus krimtęs jaunuolis, saugumo sumetimais, suprojektavo rėmą, todėl, prieš pradedant žaisti, reikia jį pritvirtinti.

"Vaikai daug sėdi prie kompiuterių, nepakankamai sportuoja. O ši konstrukcija puiki tuo, kad žaidimo metu juda visas kūnas, tam nereikia specialaus fizinio pasirengimo. Gali prisijungti visi norintieji, o suaugusiuosius tai verčia šiek tiek išeiti iš savo oficialių rėmų", – dėstė moteris.

Pašnekovės teigimu, jaunuoliai, užsiimdami panašiais projektais, pradeda daugiau pasitikėti savimi, išmoksta iškalbos meno, lavina gebėjimą bendrauti.

GALERIJA

  • Ant batuto – futbolo varžybos
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS