Antrojo jūros vėjo parko vystytojo konkursas – sausį | Diena.lt

ANTROJO JŪROS VĖJO PARKO VYSTYTOJO KONKURSAS – SAUSĮ

  • 2

Antrojo 700 megavatų (MW) galios jūros vėjo parko vystytojo konkursą, kurio laimėtojas galės pretenduoti į valstybės paramą, planuojama skelbti 2024-ųjų sausį.

Dėl tikslios aukciono paskelbimo datos Vyriausybė apsispręs artimiausiu metu, pranešė Energetikos ministerija.

Situacija atsinaujinančios energetikos sektoriuje visame pasaulyje dinamiškai keičiasi ir tai daro įtakos investuotojų planams.

„Dėl pasikeitusių ekonominių aplinkybių situacija atsinaujinančios energetikos sektoriuje visame pasaulyje dinamiškai keičiasi ir tai daro įtakos investuotojų planams“, – pranešime teigė viceministrė Daiva Garbaliauskaitė.

Anksčiau konkursą planuota skelbti šių metų rugsėjį, tačiau užtrukus valstybės skatinimo schemos su Europos Komisija derinimui ministerija jį ketino paskelbti iki metų pabaigos.

Europos Komisija praėjusią savaitę patvirtino 193 mln. eurų vertės Lietuvos pagalbą antrajam jūros vėjo parkui.

Daiva Garbaliauskaitė. Energetikos ministerijos nuotr.

Energetikos ministras Dainius Kreivys anksčiau vylėsi, kad esant galimybei pretenduoti į valstybės paramą antrajame konkurse dalyvių konkurencija bus didesnė nei pirmajame, kai dalyvavo tik dvi bendrovės – minimalus abiejų aukcionų sąlygose numatytas skaičius.

Lietuva rengiasi iki 2030 m. Baltijos jūroje pastatyti du vėjo parkus, kurių kiekvieno galia būtų 700 MW.

Abu parkai patenkintų maždaug pusę dabartinio Lietuvos elektros poreikio.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Amerika stato

Kažkur Pensilvanijoje kur beveik negyvenama platybė. O šitie grobuonys mūsų jūra apsiks, Ar būtinas šitas parkas???

nereikia mums jokio tokio parko

Lietuva yra pilnai apsirūpinusi tiek elektra/ji tarp kitko pinga kasdien../tiek dujom ir kitais energetiniais resursais. Todėl nėra ko iš mūsų atimti tą paskutinį nedidelį jūros lopinėlį . Tą patį sako ir tarptautiniai ekspertai bet tiek mūsų žiniasklaida tiek valdžiukai apie tokias išvadas vieningai tyli . Kaip visada kažkas sugalvojo sau valstybinio turto /šį kartą jūros teritorijos/užgrobimo planą ir negana to dar už šį privatų projektą turės užsimokėt visi Lietuvos žmones Kaip kad dabar moka už perdidelę tokiai mažai šaliai duju geldą. Irdar ilgaimokės o paskui bus išprievartauti ta laužą nusipirkt..Čia toks mūsų šlies valdymas..

SUSIJUSIOS NAUJIENOS