Apklausa baigiasi: paaiškės, ar kirs Girulių mišką | Diena.lt

APKLAUSA BAIGIASI: PAAIŠKĖS, AR KIRS GIRULIŲ MIŠKĄ

Pirmadienis – paskutinė diena, kai miesto gyventojai gali išreikšti savo nuomonę apie planuojamą Girulių miško kirtimą. Panašu, kad reikiamų 20 tūkst. parašų surinkti nepavyks. Tačiau paskutinę savaitę užfiksuotas balsų rekordas.

Terminas buvo pratęstas

Spalį vykusios apklausos terminas buvo pratęstas, nes ne visi gyventojai spėjo išreikšti savo nuomonę apie pajūrio miško išsaugojimą.

Iki šio mėnesio pabaigos apklausoje žmonės galėjo dalyvauti tiek internetu, tiek raštu.

"Per visą tą laikotarpį vos dvidešimt su trupučiu žmonių pareiškė savo nuomonę rašytiniu būdu", – teigė Klaipėdos miesto tarybos ir mero sekretorius Modestas Vitkus

Spalį 3,5 tūkst. miesto gyventojų pasisakė dėl Girulių miško, o per beveik mėnesį šis skaičius daugiau nei padvigubėjo.

Per visą tą laikotarpį vos dvidešimt su trupučiu žmonių pareiškė savo nuomonę rašytiniu būdu.

Tiesa, paskutinę mėnesio savaitę karantinas užvėrė savivaldybės duris, tad gyventojai nuo tol nebegali išreikšti savo nuomonės raštu.

Puolė balsuoti

Lapkričio 24 d. Klaipėdos savivaldybė skelbė, kad buvo surinkta 5 tūkst. gyventojų parašų.

Per tris dienas šis skaičius beveik padvigubėjo. Lapkričio 27 d. suskaičiuota, kad apklausoje dalyvavo 9 783 dėl miško ateities susirūpinę miestiečiai.

Tam, kad į klaipėdiečių nuomonę būtų atsižvelgta, o klausimas – privalomai apsvarstytas miesto taryboje, apklausoje turėtų dalyvauti mažiausiai 20 tūkst. miesto balsuotojų.

Jei šio skaičiaus pasiekti nepavyks ir projektas bus įgyvendintas, 30–50 hektarų Girulių miško gali būti iškirsta geležinkelio mazgo plėtros tikslais.

Vylėsi palaikymo

Apklausos tikslas – suteikti galimybę miestiečiams išreikšti savo nuomonę apie Melnragės–Girulių miško kirtimą dėl Pauosčio geležinkelio kelyno plėtros.

Klaipėdos vadovai jau liepą teikė pasiūlymą Vyriausybei, kad nutarimas "Dėl transeuropinio IX B transporto koridoriaus Klaipėdos geležinkelio mazgo dalies susisiekimo komunikacijų inžinerinės infrastruktūros vystymo planų rengimo pradžios" būtų pakeistas.

Modestas Vitkus / Redakcijos archyvo nuotr.

Siekdama išsaugoti Girulių mišką, savivaldybė parengė planą, kad miestas galėtų išvengti medžių kirtimo kaip nepageidaujamo geležinkelio plėtros padarinio Klaipėdai.

Kadangi nei Vyriausybė, nei "Lietuvos geležinkeliai" nepranešė, ar į miesto reikalavimus bus atsižvelgta, pradėta apklausa, suteikianti galimybę miesto gyventojams išreikšti savo nuomonę.

Rašyti komentarą
Komentarai (41)

Punia

kai sakė jaunasis gentviliux, svarbiau yra Punios šilas :D

Cha

Koks čia ,,industrinis miestas" jeigu tos industrijos nei ženklo? Nusišneki durneli..:D)

Laikas baigti

visą šitą cirką. Yra vyriausybės nutarimas, dalis medžių privalomai turi būti iškirsta, nieko čia nepadarysi.Uostas turi plėstis, kitaip Klaipėda, kaip industrinis miestas, neturi jokios perspektyvos. Jau ir taip ubagai esam prieš Vilnių ir atsitiesusį Kauną. Laikas ir Klaipėdai rimtai pajudėti į priekį infrastruktūros ir ekonomine prasme. Kuo greičiau turi vystytis miestas, o tam būtina sąlyga yra uosto plėtra. O pasaka apie Kopūstų kaimą tai čia yra masalas kvailiams, Jei geležinkelio mazgas bus ten, tai jis nebeturės jokios ekonominės vertės, jo išvis tada nereikia. Turi būti taip, kaip suplanuota, tai racionaliausiais būdas prikelti Klaipėdą kaip miestą. Taigi nereikia kreipti dėmesio į visą šitą apsimetėlių ekologų, ginančių ponų kvartalo interesus, isteriką, o kuo skubiau daryti būtinus plėtros darbius.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS