Aplaidumas gyventojams kainuoja pinigus | Diena.lt

APLAIDUMAS GYVENTOJAMS KAINUOJA PINIGUS

Klaipėdos savivaldybės administracijoje sulaukta 300 klaipėdiečių prašymų leisti išsipirkti savo gyvenamuosius butus iš savivaldybės. Šie žmonės, laiku neprivatizavę būstų, kuriuose gyvena daugybę metų, šiandien už juos moka rinkos kainą.

Ketvirtadienį Klaipėdos miesto taryba keturiems klaipėdiečiams leido privatizuoti savivaldybei priklausančius butus.

Visi šie žmonės šiuose būstuose gyvena daugybę metų, tačiau dėl įvairiausių priežasčių po nepriklausomybės atkūrimo, kai buvo galimybė, jie kažkodėl tų butų neprivatizavo. Todėl būstai tapo miesto nuosavybe, o jų gyventojai – savivaldybės nuomininkais.

Uostamiestyje yra beveik tūkstantis klaipėdiečių, kurie, norėdami tapti buto savininkais, šiandien priversti juos išpirkti iš savivaldybės pagal rinkos vertę. Savivaldybės administracijoje sulaukta per 300 tokių asmenų prašymų išsipirkti savo gyvenamuosius butus.

"Tai nėra socialinis būstas, tai – butai, kurių žmonės kažkada neprivatizavo. Anksčiau įstatymas neleido jiems tų būstų išpirkti. Dabar jiems tas galimybes suteikia. Būsto kainą nustato rinkos vertintojai", – teigė Klaipėdos savivaldybės Turto skyriaus vadovas Edvardas Simokaitis.

Kadaise už investicinius čekius neišpirkusi savo 1984 m. statybos 77 kv. metrų buto, klaipėdietė už jį miestui dabar turės sumokėti 54,7 tūkst. eurų.

Dar vienam miestiečiui 1936 m. statybos name 20 kv. metrų ploto būstas su bendro naudojimo patalpomis kainuos beveik 10 tūkst. eurų.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

Raimond

Tai yra demokratinis reketas, kai tu už savo butą turi susimokėti perversmo keliu naujai tapusei valstybei. Tėvai neišpirko, kai buvo man 18 neleido, o dabar pirk arba mokėk rinkos kaina nuoma. Apsurdas ir reketas.

Tomas

Pelnosi valstybe is savo zmoniu ir lupa paskutini kaili . Tie zmones gal tais laikais prarado darbus ir negalejo ju issipirkti ar del del kazkokiu prieza ciu . Bet is ko daugiau nulupsi jei ne is biedno . Juk jie nei tu butu state , nei ka nors investavo nei vieno cento . O zmones fabrikuose dirbo metu metais kad ta kampa gautu , ir ji pilnumio uzsidirbo . O sitie darosi pelna is oro . Jau taip puse lietuvos pabego . Turtuoliai statosi vilas o vargsai bega is salies ner ner galymibes turet kampa . Nebent jimk paskola jai gali , o jei ne begi is cia.

akcija

"nusipirk iš savivaldybės savo seną sutrūnijusį būstą, už rinkos kainą!" - ar savivaldybė taip uždarbiauja iš gyventojų? anksčiau gavę nemokamai butus iš valstybės, privalėjo juos privatizuoti už iš tos pačios valdiškos kišenės išdalintus investicinius čekius, to nepadariusieji šiandien susimokės "grynais", kažkoks "monkės biznis".

SUSIJUSIOS NAUJIENOS