Apleistų automobilių uostamiestyje mažėja? | Diena.lt

APLEISTŲ AUTOMOBILIŲ UOSTAMIESTYJE MAŽĖJA?

Paliktų ir ilgą laiką nenaudojamų automobilių uostamiestyje pernai užregistruota beveik 200. Jų valdytojus drausmina tik baudų baimė. Tad beveik visi mašinų savininkai, paraginti pareigūnų, nedelsdami išsigabena savo nenaudojamą turtą iš miesto gatvių.

Nemažai pamirštų mašinų patikrinimų metu aptinka Klaipėdos savivaldybės Viešosios tvarkos skyriaus darbuotojai. Tačiau didžioji dalis apleistų automobilių esą išaiškinama gyventojų dėka. 2012-aisiais, kai Viešosios tvarkos skyrius pradėjo veikti, mieste fiksuota tik 16 apleistų mašinų, 2013 m. – 24, 2014 m. – jau 173, o pernai – net 197. Jų skaičius kasmet didėjo. Tačiau šių metų pirmą ketvirtį jų registruota vos 34.

Pasak Klaipėdos savivaldybės Viešosios tvarkos skyriaus vedėjos Kristinos Vintilaitės, apleistų automobilių klausimas sprendžiamas bendradarbiaujant su policija. Aptikus tokią mašiną, Registrų centre pirmiausia ieškoma duomenų apie jo valdytoją.

"Tada raštu informuojame savininką arba valdytoją, kad jam priklausantis automobilis neeksploatuojamas stovi viešoje teritorijoje, trukdo eismui ar panašiai. Ir jam skiriamas terminas, per kurį automobilį privalu patraukti. Taip pat įspėjame, kokios laukia pasekmės, jei mašina nebus patraukta", – pasakojo K.Vintilaitė.

Esą, jei per nustatytą laiką apleista mašina nepatraukiama ir negaunama jokio pateisinamo paaiškinimo iš valdytojo, kad jis užsienyje ar ligoninėje ir neturi galimybės įvykdyti šio reikalavimo, dokumentai persiunčiami policijai, kurios atstovai taiko administracines nuobaudas. Jos gali siekti nuo 72 iki 144 eurų. Esą atvejai, kai apleistų mašinų savininkai taip paraginti iš gatvių savo mašinų nepatraukia, yra labai reti.

"Labai dažnai, persiuntus medžiagą policijai, pareigūnai mums praneša, kad po susirašinėjimo ar susitikimo su suinteresuotaisiais asmenimis apleistas automobilis patraukiamas. Žmonės greitai susipranta", – tikino K.Vintilaitė.

GALERIJA

  • Apleistų automobilių uostamiestyje mažėja?
  • Apleistų automobilių uostamiestyje mažėja?
Rašyti komentarą
Komentarai (5)

Anonimas

jau senokai Gedminų 8 kieme stovi bmw5,pradeda žydeti,padangos nuleistos.

vairuotojas

Pažiūrėkit kiek jų stovi atidarytais langais,nuleistais ratais Žardės aikštelėj priešais policijos nuovadą,jie jau keli metai ten riogso,o jūs čia giriatės.....

per daug biurokratizmo

atvaziavai, nufotagrafavai, uzklijavai perspejanti lipduka. Po savaites jei randate toje pacioje vietoje automobili organizuojate priverstini nutempima. Emigrantai jei turi automobili, lai palieka ilgam laikui privaciame garaze, ar teritorijoje, o ne metus laikyti bendro naudojimo gatveje ar aiksteleje.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS