Aplinkosaugininkai tiria oro kokybę Šilutėje ir Neringoje | Diena.lt

APLINKOSAUGININKAI TIRIA ORO KOKYBĘ ŠILUTĖJE IR NERINGOJE

  • 9

Reaguodama į pasikartojančias gyventojų užklausas dėl oro kokybės bei juntamo degėsių kvapo, Aplinkos apsaugos agentūra tiria oro kokybę Šilutėje ir Nidoje.

Kaip pirmadienį pranešė Neringos savivaldybė, ji kreipėsi į Nacionalinį visuomenės sveikatos centrą ir Aplinkos apsaugos agentūrą prašydama inicijuoti tyrimus dėl teršalų koncentracijos savivaldybės gyvenviečių aplinkos ore.

Liepos viduryje skelbta, kad dėl Kaliningrado srityje Rusijoje ties Lietuvos siena degančio durpyno Neringoje tvyro degėsių kvapas.

Nidoje ir Šilutėje tiriamos degimo metu išsiskiriančių teršalų – kietųjų dalelių, anglies monoksido, azoto dioksido, sieros dioksido, lakiųjų organinių junginių – koncentracijos aplinkos ore.

Tyrimai bus atliekami keletą dienų, iki šios savaitės vidurio.

Nacionalinio visuomenės sveikatos centro specialistai įspėja, kad aplinkos ore gali būti kenksmingų sveikatai medžiagų ir pataria pasisaugoti, kol lauke juntamas degėsių kvapas, ypač jautresniems žmonėms – sergantiems lėtinėmis ligomis, vaikams, nėščiosioms ir kt.

Kol bus nustatyta, ar teršalų koncentracijos aplinkos ore neviršija didžiausių leidžiamų koncentracijų, patariama kuo daugiau laiko praleisti uždarose patalpose, stebėti savo sveikatos būklę, pasijutus prastai kreiptis į gydytoją.

Rašyti komentarą
Komentarai (9)

jis

Neringoje savaitgalį degėsių kvapas. Įtariu nuo ruskyno aftos gręžinio, kaip tik iš ten pūtė

Anonimas

ši struktūra daro tai na maždaug deda orą į kūbus niekas nemato kiek pridėjo ir niekam nesvarbu ,o ten kur kerta medžius kur naikinama gamta ju ten nerasi nes ten pinigai ir matyt nereikia.

Realiai

Atvažiuok ir pauostyk-tai ne išsirašo komandiruotes 2savaitėm į Nida,ir kaitins saulėje pimpalus-ir visas jų ,,tyrimas.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS