Apšvietė istorinį paminklą Klaipėdoje | Diena.lt

APŠVIETĖ ISTORINĮ PAMINKLĄ KLAIPĖDOJE

Prieš metus pastatytas paminklas, skirtas pirmajam Lietuvoje automobilių-motorračių klubui "M.S.C. Memelland" ir keliautojui Antanui Poškai atminti, naktimis nebeskendės tamsoje.

Uostamiesčio savivaldybė pasirūpino, kad klaipėdiečių pamėgtas objektas būtų apšviestas. Darbus atliko viešąjį konkursą laimėjusi įmonė "Gatvių apšvietimas".

Paminklas apšviestas prožektoriumi, kuris sumontuotas ant gatvės žibinto atramos. Pats prožektorius ir darbai atsiėjo apie 800 eurų.

Pilies, Sukilėlių ir Daržų gatvių sankryžoje paminklas, skirtas pirmajam Lietuvoje automobilių-motorračių klubui "M.S.C. Memelland" ir A.Poškai atminti, pastatytas prieš metus.

Tokia idėja kilo aktyviam klaipėdiečiui, motociklininkui Aurimui Mockui. Jis pats sugalvojo, kaip turi atrodyti paminklas, – koks turi būti motociklas, kokioje pozoje ant jo sėdėti baikeris, kad jis turi sveikintis. Mintį įgyvendino klaipėdietis skulptorius Arūnas Sakalauskas.

Skulptūros pjedestalui pagaminti panaudota 30 tonų akmens. Paminklui išlieti – 600 kilogramų bronzos. Skulptūra pastatyta A.Mockaus ir rėmėjų lėšomis.

Šį paminklą netruko pamėgti klaipėdiečiai ir turistai. Prie skulptūros nuolat renkasi žmonės, bando prisėsti ant motociklo, fotografuojasi.

Prie paminklo laukiamas kiekvienas, suplanavęs didesnę kelionę ar grįžęs iš jos.

Skulptūra turi ir mistinių savybių. Teigiama, kad kiekvieną, patrynusį bronzinio motociklo lempą, aplankys sėkmė.

Rašyti komentarą
Komentarai (5)

xxx

istoriniai buvo medziai prie bohemos, o tos visos bevertes etatiniu skulptoriu skulpturos niekam nereikalingos (na reikalingos gal tiems kuriems praplaut ir pasidalint pinigus reikia). yra daug lietuvoj kurybingu zmoniu ir be sakalauskisku ir liberalisku projektu

Hmm

Kaip, kad miesto ženklui sukurti viešųjų pirkimų konkursas nereikalingas 24k jevru, tai lempai už 800 jevru skelbia. Lyberastai jūs pimparastai....

Anonimas

Vytautas.Lietuvoje tik 3 skulptoriai ir vienas is ju butinai A.Sakalauskas.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS