Ateityje – sankryžos Klaipėdoje rekonstrukcija | Diena.lt

ATEITYJE – SANKRYŽOS KLAIPĖDOJE REKONSTRUKCIJA

Klaipėdos miesto savivaldybėje ketvirtadienį vyko pasitarimas dėl P.Lideikio, Herkaus Manto g., Liepojos pl. ir Šiaurės pr. sankryžos rekonstrukcijos. Susitikime analizuoti pasiūlymai, kaip pertvarkyti vieną pagrindinių miesto arterijų, mat, vykstant intensyviam eismui, joje nuolat susidaro kamšatys.

Vairuotojai skundžiasi ne tik dėl automobilių spūsčių, bet ir dėl sudėtingo išvažiavimo iš sankryžos.

Anot gyventojų, dėl šios priežasties P.Lideikio, Herkaus Manto g., Liepojos pl. ir Šiaurės pr. sankryžoje dažnai įvyksta avarijos.

Klaipėdos savivaldybės administracijos direktoriaus Sauliaus Budino teigimu, būtina ieškoti sprendinių, kaip pagerinti sankryžos pravažumą.

Šiuo metu svarstomos kelios galimybės, kaip rekonstruoti minėtą vietą.

Pasak S.Budino, vienas variantų – išvažiuojantiesiems iš P.Lideikio gatvės nuo Melnragės pusės įrengti laisvą dešinį posūkį – įlanką, kad į Herkaus Manto gatvę įriedantiems vairuotojams nereikėtų ilgai laukti automobilių eilėse.

"Šiuo metu tokia įlanka yra važiuojant iš Šiaurės prospekto į Herkaus Manto gatvę. Vairuotojai gali pasukti į dešinę, nekirsdami sankryžos", – kalbėjo savivaldybės administracijos direktorius.

Vis dėlto, patvirtinus šį rekonstrukcijos pasiūlymą, gali kilti nesklandumų, kadangi toje vietoje, kurioje planuojama įrengti įlanką, stovi savivaldybei priklausantis pastatas.

Anot S.Budino, pasirinkus šį sprendimą, objektą tektų nugriauti.

Susitikime nuskambėjo ir daugiau pasiūlymų.

Rekonstruojant sankirtą siūlyta ją praplėsti ir įrengti papildomas eismo juostas ir posūkius.

Savivaldybės administracijos direktoriaus teigimu, ekonomiškiausias ir efektyviausias būdas pertvarkyti P.Lideikio, Herkaus Manto g., Liepojos pl. ir Šiaurės pr. sankryžą – įrengti laisvą dešinį posūkį – įlanką.

Kada tiksliai prasidės rekonstrukcijos darbai, dar neaišku.

Tačiau S.Budinas atskleidė, kad pokyčių klaipėdiečiai gali tikėtis tik po kelerių metų.

Rašyti komentarą
Komentarai (7)

deinis

Labai didelė klaida daroma Girulių plente ,norint pasukti įGiruliu kalną padarytas status kampas ,autobusas įsugdamas turi ivažiuoti į priešpriešinę juostą ,tai juk nusižengimas ,o tiek mažai tereikia ,kad padarytilankstą,ten vietos yra ir visas transportas įvažiuotų be nusižengimų ,tai didelė projektotojų apsižioplinimas,tai reikia daryti nedelsiant ,bet kas kam rūpi

..negaliu niekšams

atleisti Sendvario rato sunaikinimo..

zenonas išpriekulis

Iš vis reikia visame mieste peržiūrėti šviesoforų reguliavimą, sudėti, o ne naikinti papildomas sekcijas posūkiui į dešinę. Stovi a/m, teršia orą, judėjimas laisvas, o sukti negalima. Bet matomai Jūsų smegenėlėms tai nepasiekiama, vėl kviesite "specialistus" iš Vilniaus ar iš ES, kurie siūlo iš vis panaikinti papildomas sekcijas?
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS