Atlikėjai į Klaipėdos muzikinį teatrą sugrįš po trejų metų? | Diena.lt

ATLIKĖJAI Į KLAIPĖDOS MUZIKINĮ TEATRĄ SUGRĮŠ PO TREJŲ METŲ?

Naujas pareigas pradėjusi eiti Klaipėdos valstybinio muzikinio teatro vadovė Laima Vilimienė tiki, kad teatro rekonstrukcija bus užbaigta per trejus metus. Apie tai trečiadienį ji kalbėjosi su miesto meru Vytautu Grubliausku.

Apie valandą trukusio susitikimo metu meras V.Grubliauskas su vadove aptarė ateities planus, susijusius su Klaipėdos valstybiniu muzikiniu teatru.

Įstaigos artimiausiu metu laukia nemenkas iššūkis – prasidėjus rekonstrukcijai teks ieškoti kitos vietos ir repeticijoms, ir pasirodymams.

"Norėjau susitikti, kiek įmanoma greičiau, nes jos laukia tikrai išskirtinai daug darbų. Susitikę, gal šiek tiek ir kurioziškai, bet abu pasidžiaugėme tvora, kuri jau juosia Muzikinį teatrą ir simbolizuoja rekonstrukcijos pradžią", – kalbėjo meras.

Jo žodžiais, tai viena nedaugelio tvorų, keliančių tam tikrą optimizmą.

L.Vilimienės planus V.Grubliauskas pavadino drąsiais ir optimistiškais. Mat vadovė užsibrėžė per trejus metus užbaigti teatro rekonstrukcijos darbus.

"Planas labai ambicingas, tačiau nėra nerealus. Juolab kad miesto petį teatras jaus visose veiklose ir procedūrose, kuriose to reikės. Taip pat akcentavau, kad keliaujančio teatro statusas Klaipėdos valstybiniam muzikiniui teatrui tikrai neturi išsklaidyti meninio, kūrybinio, žmogiškojo potencialo, kurį reikia tausoti ir saugoti. Matyt tas klajokliškasis gyvenimo pobūdis lems tiek repertuarą, tiek kasdienio gyvenimo sąlygas, prie kurių teks prisitaikyti", – komentavo pašnekovas.

Naujoji direktorė ketina įnešti į Muzikinio teatro gyvenimą naujų vėjų, užsiminta apie naujų atlikėjų paieškas. Norima sudaryti tokias sąlygas, kad jie norėtų atvažiuoti dirbti į Klaipėdą.

Prieš laimėdama konkursą, L.Vilimienė ėjo Lietuvos nacionalinio operos ir baleto teatro generalinio direktoriaus pavaduotojos pareigas.

Iš viso konkurse dalyvavo penki pretendentai.

Atranka į Klaipėdos valstybinio muzikinio teatro vadovo pareigas paskelbta postą palikus Jonui Sakalauskui, kuris laimėjo Lietuvos nacionalinio operos ir baleto teatro vadovo konkursą.

Naujojo teatro vadovo kadencijos trukmė – penkeri metai.

Rašyti komentarą
Komentarai (5)

Makas teisus

,,Baltijos" kino teatro pastatas, kino sale ypatingai grazioje vietoje ir jos uzkonservavimas yra nusikaltimas prieš Klaipediecius, taciau savanaudziu liberalu akys pavirto euromonetomis.

Vaizdelis nebekoks

nuo gobšumo ir melo, švarko kišenes rankove suglamze

Zelemunčikas

Gresia bedarbystė.Kadencija baigiasi,o dūdą pūst galės tik po 3 metų.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS