Atminimo lentos Klaipėdoje – ant purvinos sienos | Diena.lt

ATMINIMO LENTOS KLAIPĖDOJE – ANT PURVINOS SIENOS

Dar spalį miesto politikams pritarus ant pastato Herkaus Manto gatvėje pakabinti atminimo lentas Klaipėdos kraštui nusipelniusiems asmenims – Viliui Gaigalaičiui ir Jonui Polovinskui-Budriui, jos atsirado ant nušiurusios namo sienos, nelaukiant, kol naujasis jo šeimininkas jį restauruos. Patį pastatą šiuo metu dabartinis savininkas – Turto bankas – išstatė pardavimui.

Ant pastato, pažymėtu 37 numeriu, Herkaus Manto gatvėje neseniai atsirado dvi memorialinės lentos – viena skirta J. Budriui (1889–1964), kita – iškiliam tarpukario laikų Klaipėdos krašto politikui V. Gaigalaičiui (1870–1945).

Abu šie garbūs žmonės gyveno minėtame name.

Šiame pastate veikia Lietuvos administracinių ginčų komisijos Klaipėdos apygardos skyrius, bent jau tai liudija iškaba ir valstybinės vėliavos.

Pastatas priklauso Turto bankui ir yra itin nušiuręs. Turto banko atstovai žiniasklaidoje jau anksčiau teigė, kad jo remontuoti neketina, nes planuoja parduoti.

Sprendimas: nusipelniusius krašto žmones pasiryžę pagerbti asmenys nelaukė, kol atsiras naujasis Herkaus Manto g. 37 pastato savininkas ir sutvarkys fasadą, kad ant atnaujintos sienos būtų galima pakabinti memorialines lentas. / G. Namentkevič nuotr.

Bet šis faktas, regis, neatbaidė įamžinimo iniciatorių, atminimo lentas jie pakabino ant purvinos sienos.

Turto banko interneto svetainėje visai neseniai atsirado skelbimas apie parduodamą Herkaus Manto g. 37 pastatą.

Parduodamo statinio plotas 536 kv. m.

Panašu, kad dalis šio pastato šiuo metu tuščia.

Ar jį įsigiję naujieji savininkai pageidaus, kad ant fasado kabotų memorialinės lentos, sunku prognozuoti.

GALERIJA

  • Atminimo lentos Klaipėdoje – ant purvinos sienos
G. Namentkevič nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (15)

Gaigalaitis

buvo Vytauto Didziojo universitete profesorius, jo nama Daukanto gatveje, dabartinio teismo vietoje, nugriove nepriklausomybes laikais ir perstate dabartini teismo pastata, praktiskai visa jo sklypa uzstate nauju teismo pastatu, tai ta lenta tiktu toje vietoje kur jis istiesu gyveno, o ne Montes gatveje..

Vuot

Istorijos grimasos kai likusius vietoj ant briuko netikėliai sandėliavo,o pabegusius po mirties parsiveže išminčiai prie sienos kala.Yr matyt da Dievas ir jo veikimas šioj ašarų duobėj.

Tiesiog

Dezinfekuoti ten reikia. Reguliariai. Sifilis ur triperis eina iš žemės, sienų, net per šaligatvio plyteles ir asfaltą. O kur dar maras ir cholera? Taip, kad... ne laikas NT žymėtis ir provokacijas laidyti, kad iš biudžeto lėšų sienas tinkuoti ar plastiku pakloti. Prostitutės pinigus pragėrė. Nebėra. Nėra už ką sienų net nuo sunkiųjų metalų nekenksmingi.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS