Atmintinė keičiantiems padangas | Diena.lt

ATMINTINĖ KEIČIANTIEMS PADANGAS

  • 1

Prasidedant automobilių padangų keitimo metui, aplinkosaugininkai primena vairuotojams, kad griežtai draudžiama atsikratyti senų padangų jas bet kur numetus. Gamtoje išmestos padangos dūla daugiau nei 100 metų ir išskiria sveikatai pavojingas chemines medžiagas.

Aplinkosaugininkai kviečia žmones atsikratyti senų padangų civilizuotai ir primena, kad už kiekvieną ne vietoje išmestą padangą gali tekti sumokėti baudą nuo 30 iki 90 eurų, o už aplinkai padarytą žalą dar papildomai atlyginti 44 eurus.

Kur dėti nebereikalingas padangas?

Keičiant padangas automobilių remonto įmonėse, senosios turi būti priimamos nemokamai.

Atiduokite padangų pardavėjams. Visi padangų pardavėjai, tarp jų ir prekybos centrai, privalo iš vartotojo nemokamai priimti padangų atliekas, jeigu jos skirtos to paties tipo transporto priemonei ir jeigu jų atiduodama tiek, kiek perkama.

Privačios bendrovės, kaip UAB „Toksika“ (tel. (8 46) 24 10 27), UAB „Žalvaris“ (tel. 8 (46) 340 248) bei kitos licencijuotos įmonės priima padangas neribotais kiekiais. Ši paslauga mokama.

Vienas iš būdų atsikratyti senų padangų – jas pristatyti į savivaldybės įrengtą didelių gabaritų atliekų surinkimo aikštelę. Paprastai tokios aikštelės nemokamai iš gyventojo per metus priima iki penkių padangų, bet priėmimo sąlygos skirtingose savivaldybėse gali skirtis. Šiuo metu Lietuvoje veikia 98 tokios aikštelės. Jų adresus, telefonus ir darbo laiką galima rasti Aplinkos apsaugos agentūros tinklalapyje.

Juridiniai asmenys padangų atliekas privalo atiduoti jas tvarkančiai įmonei pagal padangų atliekų perdirbimo ir panaudojimo rašytinę sutartį.

Aplinkos ministerija kviečia gyventojus, pastebėjusius senomis padangomis aplinką teršiančius asmenis, apie tai nedelsiant pranešti bendruoju pagalbos telefonu 112 arba Aplinkos apsaugos departamentui prie Aplinkos ministerijos tel. 8 5 273 2995.

Parengta pagal LR aplinkos ministerijos informaciją.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Idijotai

Į Alytų reik vežt.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS