Atnaujintai Debreceno aikštei rado priekaištų | Diena.lt

ATNAUJINTAI DEBRECENO AIKŠTEI RADO PRIEKAIŠTŲ

Rekonstruota Debreceno aikštė sulaukė saujelės uostamiesčio politikų vizito. Nors jiems patiko įgyvendinti pokyčiai, tačiau būta ir kritikos strėlių.

Rekonstruota Debreceno aikštė sulaukė saujelės uostamiesčio politikų vizito. Nors jiems patiko įgyvendinti pokyčiai, tačiau būta ir kritikos strėlių.

Klaipėdiečiai atnaujinta Debreceno aikšte vaikšto jau kuris laikas. Vakar ši erdvė sulaukė ir savivaldybės Miesto ūkio ir aplinkosaugos komiteto narių dėmesio.

Surengto išvažiuojamojo posėdžio metu komiteto pirmininkas Audrius Vaišvila kolegoms pristatė atliktus darbus bei supažindino su ateities planais.

Anot A.Vaišvilos, baigiantis pavasariui ir prasidedant vasarai aikštės prieigose vėl suburgs darbininkų technika. Planuojama sutvarkyti teritoriją Naujakiemio gatvės link, o 2017-aisiais bus imamasi darbų prie Gedminų gatvės.

„Manau, kad 2017-aisiais visą šį kompleksą turėtume baigti tvarkyti“, – paaiškino A.Vaišvila.

Šių metų pabaigoje ar kitų pradžioje uostamiesčio savivaldybė, pasak komiteto pirmininko, planuoja skelbti konkursą, kurio metu paaiškės aikštės atnaujinimo rangovai.

Kartu su numatomais Debreceno aikštės darbais turėtų prasidėti ir Pempininkų aikštės atnaujinimas.

Nors politikams patiko naujasis aikštės veidas, tačiau būta ir pastabų. Komiteto nariai, kaip ir gyventojai, stebėjosi aikštėje įrengtais suoliukais, jų gausa bei išdėstymo schema.

Pastebėti ir esą sutvarkytos teritorijos nepuošiantys grafičiais išterlioti aplink aikštę esantys pastatai. Apie tai bus informuoti uostamiesčio savivaldybės Viešosios tvarkos skyriaus atstovai.

„Į akis krito ir nelegaliai daržovėmis prekiaujančios močiutės. Tačiau man asmeniškai tai įneša gyvasties. Aš į tai žiūriu atlaidžiai“, – prisipažino A.Vaišvila.

Debreceno aikštės fontano atnaujinimas atsiėjo 63 tūkst. eurų. Pačios aikštės – 258 tūkst. eurų. Dar 46,5 tūkst. eurų investuoti į šalia esančią automobilių stovėjimo aikštelę. Buvo atnaujinta jos danga, nubraižytos linijos.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

naujo kiemo gyventoja

pavasari,tuos berzeliius grazins i vieta lyg tai ir vel bus grazu .Man labai patinka,taip norejos to fontano atsigavimo,suoleliai,nu gal biski ir per daug, gerai visi tilpsim Saunuoliai vyrai,kurie ta visa padare !!!

Valdininkams

Galejot tuos medelius vidury tu suoliuku palikti ar naujus pasodinti, nes dabar ta aikste kaip iskastruota atrodo. Jokio jaukumo...

SUSIJUSIOS NAUJIENOS