Atnaujintame stende – žymus kapitonas | Diena.lt

ATNAUJINTAME STENDE – ŽYMUS KAPITONAS

Dienraštis "Klaipėda" pavasarį pasitinka kartu su nauju laikraščio simboliu: Herkaus Manto ir S.Daukanto gatvių sankryžoje esančiame stende miestiečius savo šypsena džiugins jūrų kapitonas Ričardas Lučka, raginantis kiekvieną miestietį būti patriotu, besidominčiu Klaipėdos naujienomis.

Vienija meilė miestui

Seniausio ir ilgametes tradicijas puoselėjančio uostamiesčio laikraščio bei žinomo klaipėdiečio draugystė – neatsitiktinė.

"R.Lučka – visų uostamiesčio gyventojų be galo mylimas ir vertinamas savo srities profesionalas, ilgus gyvenimo metus paskyręs jūrai. Kapitoną galime pavadinti ne tik dienraščio, bet ir visos Klaipėdos simboliu", – teigė dienraščio "Klaipėda" rinkodaros projektų vadovė Monika Saltonė.

Pasak jos, visuomenėje gerbiamas jūrų kapitonas ir dienraštis "Klaipėda" turi daug bendro – juos vienija ne tik ilgametė darbo patirtis bei meilė savo miestui, bet ir jaunatviškas polėkis.

"Drauge su R.Lučka norime uostamiesčio gyventojus paskatinti įsitraukti į miesto naujienų sūkurį, domėtis savo krašto aktualijomis ir būti tikrais klaipėdiečiais", – kalbėjo rinkodaros projektų vadovė.

Domisi aktualijomis

R.Lučka 1958 metais baigė tuometę Klaipėdos jūreivystės mokyklą. Dirbti pradėjo nuo 1959-ųjų sausio.

Į pirmą reisą vyras išplaukė būdamas paprastas jūreivis. Iš viso jūrai ir uostui klaipėdietis atidavė net 46 savo gyvenimo metus.

Vien tik laivo kapitonu dirbo 14 metų, dešimtmetį – Klaipėdos uoste locmanu, daugiau nei 10 metų – dar ir uosto kapitono pavaduotoju.

Jūrų kapitonas R.Lučka šiuo metu dėsto Lietuvos aukštojoje jūreivystės mokykloje ir yra asociacijos Jūrų kapitonų klubo tarybos narys. Klaipėdietis pripažįsta, kad jo gyvenimas neatsiejamas nuo dienraščio "Klaipėda".

"Man rūpi viskas: jūrinės tematikos straipsniai, aktualijos, politika. Kiekvieną dieną pirmiausia domiuosi dienraščio pateikiamomis miesto naujienomis, o tik vėliau peržvelgiu nacionalinę spaudą. Manau, kad kiekvienam žmogui pirmiausia turėtų rūpėti arčiausiai jo esantys dalykai", – pabrėžė jūrų kapitonas.

Uostamiestyje – ypatingi metai

R.Lučka akcentavo, kad Klaipėda jam – išskirtinis miestas.

"Nors gimiau Kaune, visas mano gyvenimas ir svarbiausi jo įvykiai susiję su uostamiesčiu. Visa tai, kas geriausia, nutiko čia: mokslai, karjera, meilė, šeima", – kalbėjo pašnekovas.

Jo teigimu, Klaipėdoje prabėgo brangiausios gyvenimo akimirkos.

"Net ir mano anūkai susiję su jūra – tapo buriuotojais ar jūrininkais. Kaip juokaudamas sakau – pagal tėvus esu suvalkietis, pagal žmoną – žemaitis", – tvirtino R.Lučka, skatindamas kiekvieną gyventoją kuo aktyviau dalyvauti miesto gyvenime ir domėtis jo aktualijomis.

GALERIJA

  • Atnaujintame stende – žymus kapitonas
  • Atnaujintame stende – žymus kapitonas
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS