Klaipėdos miesto taryboje – atostogos: rugpjūtį politikai nedirbs | Diena.lt

KLAIPĖDOS MIESTO TARYBOJE – ATOSTOGOS: RUGPJŪTĮ POLITIKAI NEDIRBS

Klaipėdos miesto taryba šį mėnesį posėdžiauti neketina. Tiesa, kalbų, kad politikams vis dėlto teks rinktis į posėdį, būta dėl ketinimų atleisti miesto vicemerą Arūną Barbšį iš pareigų. Tačiau bent kol kas dokumentų, kurie įpareigotų per keliolika dienų sukviesti politikus spręsti šio klausimo, nepateikta.

Uostamiesčio politikams rugpjūtis bus poilsio mėnuo – kol kas tarybos posėdžių neplanuojama.

Tą patvirtino miesto tarybos ir mero sekretoriato atstovai.

Tiesa, liepos pabaigoje vykusiame posėdyje jau kilo kalbų apie galimybę rinktis į skubų posėdį dėl 11 tarybos narių keliamos idėjos iš pareigų atleisti Klaipėdos vicemerą A. Barbšį.

Kažkas dalyvauja rinkimuose, kažkas nedalyvauja. Aš nedalyvauju – man išvis jokių emocijų.

Pagal galiojančią tvarką, tam, kad miesto meras privalėtų ne vėliau kaip per dvi savaites sušaukti posėdį, turi būti pateikti 11 tarybos narių parašais patvirtinti dokumentai, reiškiantys, jog tarybos nariai to reikalauja.

Bent jau savaitės pradžioje tokio kreipimosi miesto tarybos ir mero sekretoriato nariai nebuvo gavę.

Siūlymo dėl A. Barbšio atstatydinimo teikėja įvardijama miesto tarybos narė Alina Velykienė teigė, kad dokumentus ketinama atiduoti šio mėnesio viduryje.

Tad tarybos posėdis, tikėtina, turės būti sušauktas apytikriai pirmomis rugsėjo arba paskutinėmis rugpjūčio dienomis.

Tiesa, A. Velykienė pastebėjo, kad paskutiniame tarybos posėdyje būta siūlymų nei rugpjūtį, nei rugsėjį miesto tarybos posėdžių nešaukti.

"Maždaug tam, kad nebūtų jokių aistrų kažkam. Kažkas dalyvauja rinkimuose, kažkas nedalyvauja. Aš nedalyvauju – man išvis jokių emocijų", – tvirtino miesto tarybos narė.

Anot politikės, siūlymą atleisti vicemerą iš pareigų kelia 11 miesto tarybos narių, tačiau klausimo teikėjas esą turėjo būti pats miesto meras.

"Meras turėjo būti teikėjas, todėl, kad jis teikė kandidatūrą, o ne vienas tarybos narys", – aiškino A. Velykienė.

Rašyti komentarą
Komentarai (13)

Sigitas

Jeigu jau A. Velykienė pastebėjo, kad paskutiniame tarybos posėdyje būta siūlymų nei rugpjūtį, nei rugsėjį miesto tarybos posėdžių nešaukti, tai gal tada nėra ko, už tuos laikotarpius, tiems išrinktiesiems mokėti tuos, kai kurių tarybos narių pramuštus kapeikinius atlyginimus?

Anonimas

Tai jie ir taip nedirba. Nera varkiu nera ka veikti.

pensininkė

miesto taryba tai ne visuomeninė veikla jie gauna atlyginimus už posėdžius ir yra išrenkami bet kad jie nieko nedirba miestiečių gerovei tik ginčijasi ir pataikauja verslui
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS