Aukcione neparduotų Klaipėdos universiteto pastatų kainos bus mažesnės | Diena.lt

AUKCIONE NEPARDUOTŲ KLAIPĖDOS UNIVERSITETO PASTATŲ KAINOS BUS MAŽESNĖS

  • 5

Neįvykus Klaipėdos universiteto rengtam trijų milijoninės vertės nekilnojamojo turto (NT) pastatų aukcionui, svarstoma galimybė mažinti jų kainą.

Pasak universiteto Infrastruktūros ir informacinių technologijų priežiūros cento vadovo Arvydo Gužausko, šiuo metu pardavinėjami trys pastatai: bendrabutis, buvęs Tęstinių studijų instituto ir Socialinių mokslų fakulteto pastatai.

„Dar planuojama gauti leidimą pardavinėti Jūros technikos fakulteto pastatą ir dar vieną bendrabutį. Bet čia bus tolesni etapai“, – BNS sakė jis.

Pasak A. Gužausko, parduodami pastatai yra nenaudojami, užkonservuoti.

Aukcione už 2,5 mln. eurų pradinę kainą buvo parduodamas mokomasis-gamybinis korpusas su valgykla Minijos gatvėje, už 2,4 mln. eurų – mokykla Sportininkų gatvėje, už 1,8 mln. eurų – bendrabutis Malūnininkų gatvėje.

Tačiau sausio 23 dieną aukcionas neįvyko, neužsiregistravus nė vienam pirkėjui. Pasak A. Gužausko, komisija nusprendė, jog reikia mažinti objektų kainas.

„Dabar komisija buvo susirinkusi ir nusprendė mažinti kainas. Tai kitas aukcionas dabar bus gavus Švietimo ir mokslo ministerijos bei universiteto tarybos leidimus. Įstatymų nustatyta tvarka galima mažinti iki 10 proc. Aš negaliu pasakyti, kiek mažinsime, nes lemiami bus tarybos ir ministerijos sprendimai. Gal jie pasakys, kad reikia mažinti 2 proc. ar 3 proc.“, – kalbėjo jis.

Pasak A. Gužausko, universiteto tarybos posėdis numatytas vasarį.

Anot jo, gautas lėšas planuojama skirti naujo bendrabučio bei naujo Jūros technikos fakulteto statybai.

Nekilnojamojo turto aukcionus pastaruoju metu rengė ir kiti universitetai. Vytauto Didžiojo universitetas 2019 metų pabaigoje pardavė 15 nekilnojamojo turto objektų už 6,25 mln. eurų.

2018 metų pabaigoje Kauno technologijos universitetas pardavė visus 5 pasiūlytus objektus už 6,17 mln. eurų

Už gautas lėšas universitetai planuoja gerinti infrastruktūrą.

Rašyti komentarą
Komentarai (5)

Vanda

čia buvęs ž/ū buhalterinės apskaitos technikumas ten mokiausi ir įgijau specialybe su kuria išdirbau 43 metus

motas

Na tai Šakalienes šeimai pasiulit reikejo.Nupirktu.

Anonimas

Joooo. Kam baudziauninkams tie mokslai. Iki 10 suskaiciuoti moka, pasirasyti gali ir kryziuku. . Baudziauninkams Lietuvoje algu moketi nereikia. Tegul dirba gyvuliai uz barsciu bliuda ir tegul buna laimingi kad lupti nuo ponu negauna.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS